Για ένα κομμάτι ψωμί πουλάνε οι τράπεζες καταναλωτικά δάνεια δισεκατομμυρίων ευρώ

Για ένα κομμάτι ψωμί πουλάνε οι τράπεζες καταναλωτικά δάνεια δισεκατομμυρίων ευρώ

Στα κοράκια-funds

-Για 45 εκατ. ευρώ η Eurobank έδωσε δάνεια 1,5 δισ. ευρώ

Στο σφυρί για ένα κομμάτι ψωμί βγάζουν η Τράπεζα Πειραιώς και η Eurobank καταναλωτικά δάνεια ύψους 1,5 δισ. ευρώ η καθεμία, όπως ανακοίνωσαν οι ίδιες, και ακολουθούν η Alpha Bank και η Εθνική Τράπεζα. Συγκεκριμένα, η Τράπεζα Πειραιώς προχωράει στην πώληση και δεύτερου πακέτου «κόκκινων» δανείων, αυτήν τη φορά καταναλωτικών, συνολικής αξίας 1,5 δισ. ευρώ, τα οποία δεν έχουν εξασφαλίσεις, προκειμένου να μειωθούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια κατά 4 δισ. ευρώ μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες. Στόχος είναι η μείωση των υπολοίπων των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων στα 20 δισ. ευρώ σε επίπεδο μητρικής μέχρι το 2019 και των μη εξυπηρετούμενων δανείων στα 10 δισ. ευρώ, από 32,6 δισ. ευρώ και 21,7 δισ. ευρώ αντίστοιχα.
Έναντι 0,003 ευρώ!
Στον χορό μπήκε και η Eurobank με την πώληση 1,5 δισ. ευρώ «κόκκινων» καταναλωτικών δανείων στην Intrum Justitia στο 3% της αξίας τους, ήτοι μόλις για 45 εκατ. ευρώ!
Δηλαδή, για κάθε ευρώ έδωσε 0,003 ευρώ!
Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, και στα επόμενα πακέτα πωλήσεων οι τιμές που θα προσφέρουν οι ξένες εταιρείες θα κινηθούν στα ίδια επίπεδα – στην καλύτερη περίπτωση θα φθάσουν στα 0,05 σεντς του ευρώ.
Και έπονται Alpha Bank και Εθνική
Στην ίδια ρότα μπαίνει και η Alpha Bank. Ετοιμάζεται να βγάλει προς πώληση χαρτοφυλάκιο αξίας έως 1,5 δισ. ευρώ με καταγγελμένα καταναλωτικά δάνεια, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων έχει διαγραφεί, ενώ για το υπόλοιπο έχουν σχηματισθεί υψηλές προβλέψεις.
Στο ίδιο μοτίβο θα κινηθεί και η Εθνική Τράπεζα, η οποία, σύμφωνα με τις πληροφορίες, πακετάρει ήδη χαρτοφυλάκιο «κόκκινων» καταναλωτικών δανείων ύψους 1 – 1,5 δισ. ευρώ.


Σχολιάστε εδώ