Μπλόκο των «θεσμών»  στις συντάξεις χηρείας!

Μπλόκο των «θεσμών» στις συντάξεις χηρείας!

• Ζητούν να επιστρέψουν αναδρομικά τη διαφορά μεταξύ της προσωρινής που παίρνουν και της χηρείας που θα πάρουν

Δεν έχουν τον Θεό τους αυτοί οι περιβόητοι «θεσμοί», που αποφασίζουν ακόμη και για τις συντάξεις χη­ρείας! Και η κυβέρνηση δεν τολμά να παρέμβει, να δώσει μια λύση, για να μη ζουν οι χήρες με την αγωνία αν θα πάρουν έστω και κάποια ψίχουλα σύνταξη, για την οποία πλήρωνε ο άνδρας τους, που είχαν την ατυχία να τον χάσουν.
Να θυμίσουμε ότι πρόβλημα προέκυψε όταν από το ηλεκτρο­νικό σύστημα, με βάση τα δεδομένα που είχαν μπει από τους… εγκεφάλους του ΕΦΚΑ, η σύνταξη χηρείας που… έβγαινε ήταν 187 ευρώ, με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός και να δοθεί αμέσως εντολή από την πολιτική ηγεσία να σταματήσουν όλα και να επανεξεταστούν. Ήδη, όμως, είχε ληφθεί η απόφαση, με βάση τις εντολές της «τρόικας», η σύνταξη χηρείας να χορηγείται για τρία χρόνια και να την ξαναπαίρνουν οι χήρες όταν συμπληρώνουν το όριο ηλικίας για συνταξιοδότηση.
Για να μη βγουν στους δρόμους οι χήρες, πάγωσαν όλα και αποφασίσθηκε να παίρνουν την προσωρινή σύνταξη των 345 ευρώ, την οποία παίρνουν οι ανασφάλιστοι υπερήλικοι.
Μέχρι τώρα οριστική απόφα­ση για τις συντάξεις χηρείας δεν έχει ληφθεί, γιατί έχουν βάλει βέτο οι «θεσμοί» όχι μόνο για το ύψος της σύνταξης αλλά και γιατί απαιτούν να επιστρέψουν οι χήρες τη διαφορά μεταξύ του ποσού που θα καθορισθεί για τη σύνταξη χηρείας και της προ­σωρινής των 345 ευρώ που παίρνουν σήμερα. Η κυβέρνη­ση αντιλαμβάνεται ότι μια τέτοια απόφαση θα φέρει θύελλα και αντιδρά, όμως οι «θεσμοί» είναι ανυποχώρητοι. Με αποτέλεσμα οι χήρες να είναι στον αέρα, να μην ξέρουν τι τις περιμένει, αν θα κληθούν να επιστρέψουν τα επιπλέον χρήματα από τα 345 ευρώ που παίρνουν τώρα.
Βρε, ούτε αυτό δεν μπορεί να λύσει το Μαξίμου;


Σχολιάστε εδώ