Προκόπης: Μηδένα προ του τέλους μακάριζε

Προκόπης: Μηδένα προ του τέλους μακάριζε

«Το έργο κάθε Προέδρου της Δημοκρατίας –άρα και το δικό μου– θα κριθεί στο τέλος της θητείας του. Ως τότε κανείς δεν μπορεί να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα, και πολύ περισσότερο εγώ. Άλλωστε, έχω χρέος να εργασθώ ως την τελευταία στιγμή της θητείας μου για να δικαιώσω τη μεγάλη –και κατά τούτο άκρως συναινετική– πλειοψηφία που με εξέλεξε. Πάντα έχω κατά νου τη ρήση των Αρχαίων Προγόνων μας: “Μηδένα προ του τέλους μακάριζε’’».

Ήταν η απάντηση που έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος όταν ρωτήθηκε στη συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «Politika» του Βελιγραδίου, κατά την εκεί επίσκεψή του, «Πώς αισθάνεστε ως Πρόεδρος, για τον οποίο και τα κυβερνώντα κόμματα αλλά και η αντιπολίτευση θεωρούν ότι είστε η σωστή επιλογή, καθώς και πολύ ικανός Πρόεδρος;».

Ρωτήθηκε ακόμη: «Πώς τα καταφέρνετε να διαφυλάσσετε την πολιτική σταθερότητα, επιφέροντας ισορροπία στις θέσεις των πολιτικών αρχηγών;» και ο κ. Παυλόπουλος δεν δίστασε να πει αυτό που πιστεύει και το κάνει καθημερινά πράξη: «Αυτός είναι ο ρόλος του Προέδρου της Δημοκρατίας κατά το Σύνταγμα. Οφείλω δε να εξάρω την αποφασιστική συμβολή όλων των Δημοκρατικών Πολιτικών Δυνάμεων της Ελλάδας προς αυτή την κατεύθυνση, οι οποίες με υπευθυνότητα και πέρα από τις –απολύτως φυσιολογικές, άλλωστε, σε κάθε πραγματική Δημοκρατία– επιμέρους πολιτικές διαφορές τους μου έχουν συμπαρασταθεί στο ακέραιο κατά την προσπάθεια επίτευξης των μεγάλων εθνικών μας στόχων».


Σχολιάστε εδώ