Πάμε καλά… πολύ καλά…

Πάμε καλά… πολύ καλά…

• Άσχημο το μαντάτο: Στην πλειοψηφία τους οι έλληνες επιστήμονες που πήραν τον δρόμο της ξενιτιάς γιατί δεν έβρισκαν δουλειά εδώ δεν θέλουν να επιστρέψουν. Το 71,66% απαντά «όχι» στο σχετικό ερώτημα της διαδικτυακής έρευνας της BrainGain. Οι λόγοι που προβάλλουν είναι οι χαμηλοί μισθοί, οι μικρές προοπτικές ανέλιξης και η έλλειψη αξιοκρατίας.

• Τόσο καλά πάμε, που ακόμη και η Αλβανία μάς πέρασε σε ανταγωνιστικότητα στο παγκόσμιο γήπεδο. Η Ελλάδα έπεσε στην 87η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, πίσω ακόμη και από χώρες όπως η Αλγερία και η Σρι Λάνκα, με την Αλβανία να ανεβαίνει στην 77η θέση. Αυτό κι αν είναι μεγάλη επιτυχία, Αλέξη.

Οι πλέον προβληματικοί παράγοντες για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα είναι, σύμφωνα με την έκθεση, οι φορολογικοί συντελεστές, η γραφειοκρατία, οι φορολογικοί κανόνες, η πολιτική αστάθεια, η κυβερνητική αστάθεια, η πρόσβαση σε χρηματοδότηση και η διαφθορά.

• Σε δραματική κατάσταση είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Σε ποσοστό 56% δεν μπορούν, λόγω της χαμηλής ρευστότητας και του υψηλού δανεισμού, να εξυπηρετούν τις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις τους.

• Κακό του κεφαλιού τους. Βάλε βάλε φόρους, πλήρωνε συνεχώς, κλώτσησε ο… γάιδαρος και σταμάτησε να πληρώνει. Και το Ταμείο άρχισε να είναι μείον. Το καλό το παλικάρι έμαθε τον δρόμο και πλέον δηλώνει όλο και λιγότερα στον έφορα. Φάρμακο υπάρχει, όμως. Δεν είναι άλλο από τη μείωση των φόρων.


Σχολιάστε εδώ