Φώφη: Στοχεύουμε σε πρωταγωνιστικό ρόλο

Φώφη: Στοχεύουμε σε πρωταγωνιστικό ρόλο

Εκφράζει, μάλιστα, τη βεβαιότητα ότι οι επόμενες εκλογές θα είναι για τρεις, προεξοφλώντας ότι η Κεντροαριστερά θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και δεν θα είναι το δεκανίκι ούτε του ΣΥΡΙΖΑ ούτε της ΝΔ.

Φωτογραφία του χρήστη Fofi Gennimata.

Η αποκλειστική δήλωση της Φώφης Γεννηματά στην εφημερίδα μας έχει ως εξής:

«Η αναγέννηση της Δημοκρατικής Παράταξης είναι πολιτική αναγκαιότητα. Συνδέεται με την ανασυγκρότηση του τόπου. Κάθε φορά που η Δημοκρατική Παράταξη είχε πρόβλημα, είχε πρόβλημα και η χώρα.

Στοχεύουμε σε πρωταγωνιστικό ρόλο, δεν μας ταιριάζει ο συμπληρωματικός ρόλος. Δεν θα γίνουμε δεκανίκι ούτε του ΣΥΡΙΖΑ ούτε της ΝΔ.

Οι επόμενες εθνικές εκλογές θα είναι αναμέτρηση για τρεις. Οι πολιτικοί συσχετισμοί θα αλλάξουν.

Για να πετύχουμε τη μεγάλη ανατροπή, χρειαζόμαστε τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, που θα ενώσει τον χώρο και θα συνθέσει τις διαφορές.

Οι πολίτες ανταποκρίνονται σε αυτή την προοπτική και τίποτα δεν μπορεί να ανακόψει αυτήν τη δυναμική.

Η σκυτάλη είναι στα χέρια των προοδευτικών πολιτών. Καλούμε τους πολίτες να προσέλθουν στην κάλπη μαζικά. Όσο μεγαλύτερη συμμετοχή τόσο μεγαλύτερη δυναμική.

Κοιτάζω τους Έλληνες και τις Ελληνίδες στα μάτια και ζητώ ψήφο εμπιστοσύνης, ζητώ καθαρή εντολή για να προχωρήσουμε μαζί.

Μπορώ να εγγυηθώ ότι ενωμένοι θα φτάσουμε στη νίκη, στην πραγματική ελπίδα.

Η παράταξή μας θέλει τη δύναμη και αναλαμβάνει την ευθύνη να επιβάλει την Εθνική Συνεννόηση για διαμόρφωση Εθνικής Γραμμής εξόδου από την κρίση. Με μια αξιόπιστη προοδευτική διακυβέρνηση, με το Σχέδιο Ελλάδα, μπορούμε να πετύχουμε ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας. Να μειώσουμε τις ανισότητες και να εξασφαλίσουμε την κοινωνική προστασία. Να προχωρήσουμε σε ριζικές αλλαγές και να επαναδιαπραγματευθούμε τα δυσβάστακτα πλεονάσματα.

Μπορούμε όλα αυτά να τα κάνουμε πράξη. Έχουμε τα στελέχη, έχουμε τη γνώση, έχουμε την ικανότητα, έχουμε την ετοιμότητα.

Εγγυώμαι ότι η Παράταξη θα φέρει ξανά το ήθος στην πολιτική, μαζί με την ανθρωπιά, μαζί με την πίστη στις αξίες μας και τις αρχές μας.

Κοιτάμε μπροστά. Τα όνειρά μας είναι πιο δυνατά από τις αναμνήσεις μας».


Σχολιάστε εδώ