Καλή σας μέρα, Τίποτε δεν είναι τυχαίο.

ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
Του Μάκη Κουρή


Ούτε έρχεται μόνο του, έτσι, από το πουθενά. Όλα έχουν την εξήγησή τους.

Τον λόγο, την αιτία για την οποία συμβαίνουν. Όπως η άνοδος της Ακροδεξιάς –των ναζιστών, ουσιαστικά– στη Γερμανία στις εκλογές της περασμένης Κυριακής. Είχαν να εμφανισθούν από το 1949! Ποιοι ξανάνοιξαν την πόρτα; Ποιοι άλλοι από αυτούς που κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια;

Οι Χριστιανοδημοκράτες, παρέα με τους Σοσιαλδημοκράτες. Δεν είναι η ζωή αριθμοί. Ούτε οι άνθρωποι άψυχα όντα, να τους θεωρείς στρατιωτάκια. Και όταν το επίπεδο ζωής χαμηλώνει και μαντρώνεται και δυσκολεύει η επιβίωση, αρχίζεις να αλλάζεις στρατόπεδο, επιλέγοντας εκείνο που θα πονέσει περισσότερο την εξουσία. Η οποία ζει στον κόσμο της και όταν ανοίγουν οι κάλπες ψάχνεται.

Μόνο που τότε είναι αργά, γιατί έχει ήδη γεννηθεί το αυγό του φιδιού. Όπως συνέβη και με το νέο κόμμα, το Αfd. Και τώρα τρέχουν. Και ανησυχούν. Ας πρόσεχαν. Έχει, πάντως, αποτέλεσμα αυτή η εκλογική αντίδραση των πολιτών, γιατί έτσι οι φταίχτες ταρακουνιούνται και αναγκάζονται να αναθεωρήσουν τις πολιτικές τους.

***

Πολύ σημαντικό είναι το έργο του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Ίμβρο. Μετά το Δημοτικό και το Γυμνάσιο που λειτουργούν τα τελευταία χρόνια, από φέτος χάρη στον Παναγιώτατο κ. Βαρθολομαίο υπάρχει και Λύκειο. Κι έτσι η Ίμβρος κρατάει τα παιδιά της μέχρι και την ολοκλήρωση της Μέσης Εκπαίδευσης.


Σχολιάστε εδώ