Συμφώνησαν στην online σύνδεση με τα εκλογικά τμήματα

Συμφωνήθηκε, επίσης, στην Επιτροπή Αλιβιζάτου ότι θα υπάρχει online σύνδεση με τα εκλογικά τμήματα και πως οι ημερομηνίες εκλογής θα είναι η 5η και η 12η Νοεμβρίου, εκτός κι αν οι εταιρείες που αναλαμβάνουν τη σύνδεση ζητήσουν, για τεχνικούς λόγους, μετάθεση μίας ή το πολύ δύο εβδομάδων. Οι δύο εταιρείες που θα αναλάβουν να φέρουν εις πέρας το εγχείρημα είναι η Wind (το hardware) και η OTS (το software). Το κόστος και των δύο εταιρειών θα είναι γύρω στα 350.000 ευρώ, συν ΦΠΑ (περίπου 420.000 ευρώ).

Αναφορικά με το ζήτημα της αναβολής της ψηφοφορίας, η OTS τόνισε ότι επαρκεί ο χρόνος, με τη Wind να κρατά μια επιφύλαξη για τον χρόνο παράδοσης των τάμπλετ, κάτι που σε κάθε περίπτωση δεν θα σημαίνει αναβολή πέραν της μίας εβδομάδας, όπως εκτίμησε και ο πρόεδρος της Επιτροπής. Η Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε ότι η εξ αποστάσεως ψηφοφορία απορρίπτεται, με τον Νίκο Αλιβιζάτο να ενημερώνει σχετικά τους εκπροσώπους των υποψηφίων. Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Ποταμιού υποστήριξε ότι τη Δευτέρα θα είναι έτοιμος να καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση για την εξ αποστάσεως ψηφοφορία.

«Προχωρούμε με τις αποφάσεις για τη διαδικασία και όποιες ιδέες και προτάσεις τις βλέπουμε στην πορεία» ήταν το πνεύμα της απάντησης του Ν. Αλιβιζάτου για να ξεπαγώσει η διαδικασία.

Δεν πέρασαν τα κόλπα…

Τέλος καλό, όλα καλά, θα μπορούσε να πει κανείς μετά τον αποκλεισμό της εξ αποστάσεως ψηφοφορίας, γιατί καμία εταιρεία δεν μπορούσε να εγγυηθεί την εγκυρότητα της διαδικασίας.

Μιας διαδικασίας στην οποία πάρα πολλοί είχαν επενδύσει, θεωρώντας ότι μέσω αυτής θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν το αποτέλεσμα που θα εξυπηρετούσε τα σχέδιά τους, που δεν ήταν άλλα από την εκλογή προέδρου της Κεντροαριστεράς που θα ήταν πρόθυμος να γίνει δεκανίκι είτε του Τσίπρα είτε του Μητσοτάκη. Και έριξαν στη… μάχη πολλές δυνάμεις, αλλά τελικά δεν τα κατάφεραν.

***

Γεννηματά: Το πολιτικό σύστημα χρωστάει στη νέα γενιά ένα εθνικό σύστημα

«Το πολιτικό σύστημα χρωστάει στον ελληνικό λαό και κυρίως στη νέα γενιά της πατρίδας μας ένα εθνικό σχέδιο για να βγούμε οριστικά από την κρίση. Ένα σχέδιο που θα πυροδοτεί την ανάπτυξη με μεγάλες ξένες επενδύσεις αλλά και θα οδηγήσει σε στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που ήταν και παραμένουν η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Παραγωγή νέου πλούτου αλλά και δίκαιη διανομή του, γιατί πρέπει να χτυπήσουμε τις ανισότητες που μεγάλωσαν μέσα στην κρίση», τόνισε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά κατά την επίσκεψή της στα εγκαίνια της έκθεσης «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO 2017» στην Αργολίδα. Και κατέληξε επισημαίνοντας ότι «πράξεις χρειάζεται σήμερα η Ελλάδα για να πάει μπροστά και όχι λόγια στον αέρα».


Σχολιάστε εδώ