Μάχη Κικίλια – Σπυράκη για τη θέση του εκπροσώπου

Οι προσδοκίες που είχαν για εκείνον στο στενό επιτελείο του κ. Μητσοτάκη δεν επιβεβαιώθηκαν και πλέον αναζητούν τον αντικαταστάτη του. Πλην όμως ο κ. Κικίλιας φέρεται αποφασισμένος να δώσει σκληρή μάχη προκειμένου να κρατήσει τη θέση του. Για τον σκοπό αυτό αναζητεί στηρίγματα σε όλα τα επίπεδα, πολιτικό, οικονομικό, ακόμη και σε ξένες πρεσβείες έχει -όπως λέγεται- απευθυνθεί. Γίνεται μάλιστα λόγος για τις πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ισραήλ, με τις οποίες έχει αναπτύξει στενές σχέσεις από την εποχή που ήταν υπουργός Δημόσιας Τάξης.

Μεταξύ των διεκδικητών εμφανίζεται η ευρωβουλευτής και δημοσιογράφος Μ. Σπυράκη, η οποία αφότου έγινε σαφές ότι επίκειται η αντικατάσταση του κ. Κικίλια βρίσκεται συχνότερα στην Αθήνα. Κάνει επαφές και συναντήσεις και ψάχνει στηρίγματα μέσα στη Νέα Δημοκρατία, αλλά όχι μόνο. Υπέστη ωστόσο μια απρόσμενη ψυχρολουσία από την πλευρά του Αντ. Σαμαρά, ο οποίος της συνέστησε να κάνει πίσω και να μη διεκδικήσει τη θέση του εκπροσώπου.

Είχε προηγηθεί, αναφέρουν οι πληροφορίες, τηλεφώνημα του Β. Κικίλια, ο οποίος του είχε ζητήσει στήριξη, την οποία και πρόσφερε, ως φαίνεται, ο πρώην πρωθυπουργός. Κατά καιρούς έχουν ακουστεί διάφορα ονόματα ως πιθανοί αντικαταστάτες του κ. Κικίλια, κανείς όμως εξ αυτών δεν συγκεντρώνει τα απαιτούμενα προσόντα, ενώ κάποιοι εξ αυτών αποτελούν κόκκινο πανί για τους Νεοδημοκράτες λόγω της πολεμικής στάσης που είχαν τηρήσει έναντι των κυβερνήσεων του Κ. Καραμανλή.

***

Και κλάμα η Ντόρα…

…που μας εγκαταλείπει ο φίλος τους ο Σόιμπλε και πάει στα ήσυχα νερά του προέδρου της Γερμανικής Βουλής. Πού πας και μας αφήνεις ορφανούς, σε ξένα χέρια, σε άνθρωπο των συνεταίρων της Μέρκελ, των Φιλελευθέρων, που δεν μας πάνε; Ποτάμι τα δάκρυα.

Πάντως, μια και νιώθεις, Ντόρα, τόση ευγνωμοσύνη προς τον Σόιμπλε –σου θυμίζω αυτό που είχες πει, ότι έτσι και φύγει ο Σόιμπλε θα κλαίμε με μαύρο δάκρυ–, είναι ώρα να υλοποιήσεις την επιθυμία του, να του στήσει η ΝΔ άγαλμα στην Ακρόπολη.


Σχολιάστε εδώ