Εξουσία μυρίζονται…

Αναφέρομαι σε δημοσιογράφους, με τον κατάλογο των ονομάτων να μακραίνει προϊόντος του χρόνου. Έχουμε και λέμε: Γ. Πρετεντέρης, ʼρ. Πορτοσάλτε, Θ. Μαυρίδης, Αλ. Παπαχελάς, Δ. Μητρόπουλος (ήταν παρών στη συνάντηση με τον Εμ. Μακρόν), Κ. Ζούλας, Μπ. Παπαπαναγιώτου κ.ά. Οι παραπάνω, και αρκετοί ακόμη, κατηφορίζουν προς την Πειραιώς, μετέχουν σε κλειστές συσκέψεις ή συμβουλεύουν κατά μόνας τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας. Με… εξαιρετική επιτυχία, πρέπει να παρατηρήσω, αν λάβει κανείς υπόψη τις διαδοχικές πολιτικές και επικοινωνιακές γκάφες του κ. Μητσοτάκη τους τελευταίους μήνες, που είχαν σαν αποτέλεσμα αντί να ανεβαίνουν τα ποσοστά της ΝΔ, να πέφτουν.

***

Γκρίνιες Καραμανλή κατά Μητσοτάκη!

Γκρίνιες, πολλές γκρίνιες για τον Κυρ. Μητσοτάκη ακούγονται ξανά στις τάξεις των Καραμανλικών. Ο λόγος αυτήν τη φορά το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία δεν εξέδωσε καμιά ανακοίνωση, δεν έκανε και καμιά δήλωση σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις με το «Σχέδιο Πυθία», όπως έχει ονομαστεί το σχέδιο δολοφονίας του Κ. Καραμανλή. Κι αν μέχρι πρότινος η υπόθεση ήταν σε επίπεδο μαρτυριών και καταγγελιών, κάτι που ίσως έκανε επιφυλακτική την ηγεσία της ΝΔ, τώρα πλέον οι εξελίξεις περνούν σε δικαστικό επίπεδο. Που σημαίνει ότι δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για τα σκοτεινά σχέδια που εκπονήθηκαν την επίμαχη περίοδο, αλλά απετράπησαν την ύστατη στιγμή. Καραμανλικοί βουλευτές αποδίδουν τη στάση του Κυρ. Μητσοτάκη στο ότι δεν επιθυμεί με τίποτα τη δικαίωση του πρώην πρωθυπουργού. Την ίδια στάση άλλωστε είχε τηρήσει και στο ζήτημα της ΕΛΣΤΑΤ.

***

Το «όχι» του ΚΚΕ

Το ΚΚΕ ξέρει πάντα να λέει «όχι» σε θέματα που διχάζουν την ελληνική κοινωνία και προβληματίζουν την οικογένεια και να στέκεται πέρα από… μοντερνισμούς που προκαλούν ήθη και έθιμα με τα οποία έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές, με σεβασμό όμως στη διαφορετικότητα και στις προσωπικές επιλογές. Είναι το μόνο κόμμα που στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής καταψήφισε το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη νομική αναγνώριση φύλου.

***

Γυναικοκρατείται…

…η νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου. Στους πέντε αντιπροέδρους του Ανωτάτου Δικαστηρίου οι τέσσερις είναι γυναίκες, ήτοι οι κυρίες Μαρία Γαλάνη, Αγγελική Αλειφεροπούλου, Πηνελόπη Ζωντανού και Μαρία Χυτήρογλου. Και η πεντάδα συμπληρώνεται από τον κ. Γιώργο Λέκκα. Ο νέος πρόεδρος του Αρείου Πάγου είναι ο κ. Βασίλης Πέππας. Ευχές για καλή επιτυχία στο έργο του δεδομένου ότι η Δικαιοσύνη είναι το αποκούμπι του λαού, του ανώνυμου μυλωνά…

***

• Την πρόθεσή του να παραμείνει ενεργός στον νέο πολιτικό φορέα, ακόμη κι αν δεν εκλεγεί αρχηγός, εκφράζει σε κάθε ευκαιρία ο Στ. Θεοδωράκης. Το ερώτημα που προκύπτει αφορά τη στάση που θα κρατήσει στην περίπτωση που δεν περάσει στον δεύτερο γύρο. Πληροφορίες από έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι στην περίπτωση αυτή θα συνταχθεί με τον Γ. Καμίνη, με τον οποίο -σε αντίθεση με τη Φ. Γεννηματά- τον συνδέουν πολλά περισσότερα πράγματα. Ένα από αυτά είναι και η διάθεσή τους να συνεργαστούν μετεκλογικά με τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυρ. Μητσοτάκη.

***

• Η αλλοπρόσαλλη τακτική που ακολουθεί, μήνες τώρα, ο Β. Λεβέντης επιβεβαιώθηκε στη συζήτηση για την Εξεταστική Επιτροπή. Στη διάρκεια της ομιλίας του κάλεσε τον Π. Καμμένο να συμφωνήσει και να υπερψηφίσει την πρόταση ούτως ώστε να ξεκαθαρίσει η υπόθεση και να μην υπάρχουν σκιές σε βάρος του. Θα περίμενε κανείς, μετά την τοποθέτησή του αυτή, ότι οι βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων θα υπερψήφιζαν. Αδίκως. Με απόφαση του κ. Λεβέντη δεν πήραν μέρος στην ψηφοφορία, προτίμησαν να πάνε για καφέ στις γύρω πλατείες.


Σχολιάστε εδώ