Βγήκε στους δρόμους ο Κυριάκος για ψάρεμα ψήφων…

Στο στενό επιτελείο του θεωρούν ότι η καθημερινότητα αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα της κυβέρνησης και άρα προνομιακό πεδίο δράσης για τη Νέα Δημοκρατία. Μεγάλα τμήματα της κοινωνίας ασφυκτιούν λόγω των δυσβάσταχτων φορολογικών και άλλων μέτρων, ενώ άλλα αντιμετωπίζουν προβλήματα ακόμη και επιβίωσης. Στην Πειραιώς εκτιμούν ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί εντός του 2018 και είναι στην ευχέρεια της Νέας Δημοκρατίας να επωφεληθεί από την οργή των πολιτών κατά της κυβέρνησης. Κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει σε ικανοποιητικό βαθμό.

«Αιφνιδιαστικές» επισκέψεις του κ. Μητσοτάκη, όπως η τελευταία στα δικαστήρια της Ευελπίδων, ή προγραμματισμένες, όπως αυτές στη Σαλαμίνα (χθες) και προ ημερών σε δήμους της Νότιας Αθήνας, θα είναι… συχνό φαινόμενο τους επόμενους μήνες. Πρωτοβουλίες που θα του δώσουν την ευκαιρία αφενός να στηλιτεύσει την ανικανότητα και την αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης και αφετέρου να προβάλει τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας. Προσπάθεια που και επίπονη θα είναι και με αμφίβολα αποτελέσματα, καθώς οι πολίτες όχι απλά δεν πείθονται από το σχέδιο εξόδου από την κρίση που πρόβαλε στη ΔΕΘ, αλλά στη μεγάλη τους πλειονότητα φαίνεται να μην παρακολουθούν καν τον κ. Μητσοτάκη.

Ενδεικτικά ήταν τα ευρήματα στη δημοσκόπηση που διενήργησε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στο διάστημα αμέσως μετά τη ΔΕΘ. Στη σχετική ερώτηση το 38% απάντησε ότι δεν πείσθηκε από τις εξαγγελίες του, το 41,5% δεν παρακολούθησε καν την ομιλία του και μόλις το 19,5% απάντησε ότι πείσθηκε από τα λεγόμενά του. Σημειώνεται ότι στην ίδια δημοσκόπηση η Νέα Δημοκρατία συγκέντρωνε 30,5%, που σημαίνει ότι μεταξύ αυτών που δεν πείσθηκαν είναι και το 11% των Νεοδημοκρατών.


Σχολιάστε εδώ