Αυτόνομος ο Χρυσόγονος

Αν τελικά αποφασιστεί η αυτονόμησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ, η «Σοσιαλιστική Τάση», που περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο Πασοκογενείς, θα συγκροτήσει μια διακριτή πολιτική κίνηση που θα κρατήσει γέφυρες με τον ΣΥΡΙΖΑ και μέσα από την αυτονομία της θα μπορεί να είναι ένας εν δυνάμει σύμμαχος του ΣΥΡΙΖΑ. Στα σχέδια των στελεχών της «Σοσιαλιστικής Τάσης» είναι η δημιουργία μιας πολιτικής κίνησης που θα κινείται όπως το «ΠΡΑΤΤΩ» του Νίκου Κοτζιά ή οι Οικολόγοι, δηλαδή θα έχουν μια αυτόνομη μεν πολιτική υπόσταση, ωστόσο θα είναι σε προγραμματική συμφωνία και σύγκλιση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα στελέχη της «Σοσιαλιστικής Τάσης» διευκρίνιζαν: «Εμείς δεν πάμε επ’ ουδενί να μπλέξουμε με τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά. Αυτό το εγχείρημα δεν μας αφορά. Αν και προερχόμαστε κατά κύριο λόγο από το ΠΑΣΟΚ, η αναφορά μας τα τελευταία χρόνια είναι η Αριστερά. Η πορεία όμως συστράτευσης θα έχει και τα δικά μας χαρακτηριστικά, τις δικές μας προγραμματικές και πολιτικές επιλογές».

Ο βασικός πυρήνας της «Σοσιαλιστικής Τάσης» έχει πλέον αλλάξει και ρόλο προς αυτήν την κατεύθυνση φαίνεται να έπαιξε το τελευταίο διάστημα ο ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος αλλά και στελέχη που εκλέχτηκαν πρόσφατα στη γραμματεία, όπως οι Στάθης Πανταζής, Μαρία Πετράκη, Νικήτας Μπαριτάκης, Παύλος Τριανταφύλλου, Ευθύμιος Ευθυμιάδης, Ράνια Σταυροπούλου, Αντώνης Κοκορίκος, Ειρήνη Βασιλάκη, Ελένη Παπαδοπούλου και Γιάννης Α­ντώνενας.

Η ανακοίνωση μάλιστα που εξέδωσε αρχές Αυγούστου η «Σοσιαλιστική Τάση» ήταν ιδιαίτερα κριτική και προς την πολιτική της κυβέρνησης και προς το κόμμα. Το τελευταίο διάστημα τα μέλη και τα στελέχη της «Σοσιαλιστικής Τάσης» δυσφορούσαν και διαφωνούσαν με μια σειρά από ζητήματα και χειρισμούς που γίνονταν, όπως οι ηλεκτρονικές κατασχέσεις, οι κατασχέσεις από μικρούς λογαριασμούς, οι ρυθμίσεις για τους ελεύθερους επαγγελματίες κ.ά.


Σχολιάστε εδώ