Υπολογιστική σκέψη και στα πρωτάκια!

Εκεί στοχεύει η ένταξη μαθημάτων υπολογιστικής σκέψης και προγραμματισμού υπολογιστών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση που προτείνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς με ερώτηση που κατέθεσε την περασμένη Τρίτη στη Βουλή προς τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, ώστε να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα, με δυναμικό και όχι στατικό χαρακτήρα.

Και όπως επισημαίνει, οι άλλες χώρες δημιουργούν ήδη γενιές με νοητικές δεξιότητες ανωτέρου επιπέδου μέσα από τα σύγχρονα εκπαιδευτικά τους συστήματα κι εμείς εξοβελίζουμε την αριστεία από τα σχολεία μας, υιοθετώντας έτσι τη λογική της ήσσονος προσπάθειας.

***

Κατάντησε Πεδίον για πάσα χρήση

Στην πρωτόγνωρη-τραγική κατάσταση που επικρατεί στο Πεδίον του ʼρεως (βανδαλισμοί, διακίνηση ναρκωτικών, πορνεία κ.ά.) επανέρχεται με ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νικήτας Κακλαμάνης. Κατάσταση που, αντί να βελτιώνεται, επιδεινώνεται προϊόντος του χρόνου. Αφορμή για την ερώτηση αυτήν τη φορά η βεβήλωση του αγάλματος του Αλέξανδρου Υψηλάντη. Απευθυνόμενος προς τους υπουργούς Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη και Περιβάλλοντος – Ενέργειας Γ. Σταθάκη, ρωτά αν είναι στις προθέσεις της να μεταφέρει τις αρμοδιότητες του Πεδίου του ʼρεως από την Περιφέρεια Αττικής στον Δήμο Αθηναίων, για αποτελεσματικότερη διαχείριση. Ζητά ακόμη να κατατεθούν στη Βουλή τα έγγραφα του προϋπολογισμού για τα έτη 2017 και 2018 και του απολογισμού των δαπανών της περιφέρειας για το Πεδίον του ʼρεως για τα έτη 2016 και 2017. Τέλος, ο κ. Κακλαμάνης παραθέτει σειρά ερωτημάτων για το εάν υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο αστυνόμευσης ειδικότερα επί της οδού Μαυροματαίων και ζητά λεπτομέρειες για το προσωπικό του πάρκου και τι ακριβώς προβλέπει η σύμβαση με την ιδιωτική εταιρεία φύλαξής του.

***

Αποφασίζομεν και διατάσσομεν;

Εκεί παραπέμπει η τροπολογία – προσθήκη για την αξιολόγηση των εργαζομένων στο Δημόσιο, όπως καταγγέλλει η ΑΔΕΔΥ. «Η κυβέρνηση με την τροπολογία αυτή παρεμβαίνει στη λειτουργία του συνδικαλιστικού κινήματος, καταστρατηγεί τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, και ιδιαίτερα το δικαίωμα της απεργίας των εργαζομένων, και για πρώτη φορά θεσμοθετεί ποινές και διακρίσεις σε βάρος απεργών.

Το ‘‘δόγμα’’ της κυβέρνησης, ότι όποιος προϊστάμενος απεργεί δεν ξαναεπιλέγεται, ανοίγει θεσμικά έναν επικίνδυνο δρόμο για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες», επισημαίνει η ΑΔΕΔΥ σε υπόμνημά της προς τα κόμματα και τους βουλευτές. Και καταλήγει με το ερώτημα:

«Ποιο θα είναι το επόμενο αυταρχικό βήμα; Μήπως όσοι ασκούν το απεργιακό τους δικαίωμα δεν θα έχουν δικαίωμα σε προαγωγές, μισθολογική εξέλιξη, ακόμα και θα απολύονται;».

***

«Επενδυτική Επανεκκίνηση: Τι, Πώς και από Ποιους;»…

…είναι το θέμα της ημερίδας που διοργανώνει το Ινστιτούτο Ερευνών και Πολιτικής Στρατηγικής για την Ανάπτυξη και τη Διακυβέρνηση (ΙΝΕΡΠΟΣΤ), που έρχεται να παρέμβει στη σημερινή κρίσιμη οικονομική συγκυρία για τη χώρα, όπου το θέμα των επενδύσεων αναδεικνύεται σε καθοριστικό παράγοντα για την αναπτυξιακή πορεία της ελληνικής οικονομίας. Στόχος της ημερίδας –η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο «Θεόδωρος Β. Καρατζάς» της Εθνικής Τράπεζας (Αιόλου 82-84) την ερχόμενη Παρασκευή (29 Σεπτεμβρίου) από τις 9 το πρωί έως στις 7 το βράδυ– είναι να δώσει τον λόγο στους πρωταγωνιστές της επενδυτικής διαδικασίας, δηλαδή σε επενδυτές, επιχειρηματίες, συμβούλους αλλά και πρέσβεις, προκειμένου να τοποθετηθούν σε καίρια προβλήματα, όπως η γραφειοκρατία, η υψηλή φορολογία, το ασταθές φορολογικό περιβάλλον, το δύσκαμπτο και αβέβαιο θεσμικό πλαίσιο, οι καθυστερήσεις στην επίλυση των δικαστικών διαφορών, και να καταθέσουν προτάσεις για την αποτελεσματική αντιμετώπισή τους.

Στην ημερίδα θα μιλήσουν επίσης, εκτός από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, διακεκριμένοι οικονομολόγοι από το εξωτερικό, οι οποίοι θα περιγράψουν το οικονομικό περιβάλλον μέσα στο οποίο η ελληνική οικονομία καλείται να κάνει το μεγάλο βήμα προς τα εμπρός.

***

Ας «παραιτηθεί», τουλάχιστον, των συνεντεύξεων

Ανέκαθεν ήταν λαλίστατος ο κ. Κουρουμπλής.

Μέχρι και πρόσφατα, προσπαθούσε να δώσει -δημόσια, εννοείται- συμβουλές στους πρώην συντρόφους του, στο ΠΑΣΟΚ, για τις επερχόμενες διαδικασίες ανασυγκρότησης του χώρου της Κεντροαριστεράς.

Εντάξει, λογικό είναι να μιλήσει και για το θλιβερό συμβάν με τη ρύπανση των ακτών μας (και όχι μόνο;).

Πλην, ξεπέρασε το μέτρο, σε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα, εστιαζόμενος στο… τι νομίζει!

Και κάθε φορά που μιλούσε, τα έκανε -φευ- χειρότερα…

Εντάξει, δεν λέμε να προστρέξει στη λογική του ʼδωνη για το «χαρακίρι», που, ενδεχομένως, θα επέλεγε ο ιάπωνας ομόλογός του, αλλά δεν χρειάζεται να κάνει τον… Κινέζο

Ας «παραιτηθεί», τουλάχιστον, των συνεντεύξεων.

Και αφού οι συνεργάτες του αρέσκονται στα… λογοπαίγνια (βλ. θέμα παραίτησης), πολύ περισσότερο έχουμε τη βεβαιότητα ότι αυτά συγχωρούνται σε απλούς πολίτες.

Σ.


Σχολιάστε εδώ