Πνιγήκαμε πάλι σε μια κουταλιά νερό…

Δυστυχώς, αντί μπροστά, βαδίζουμε προς τα πίσω. Και δεν φταίνε μόνο οι κυβερνώντες. Ευθύνη τεράστια έχουν και εκείνοι που έργο τους είναι να φροντίζουν κάθε ώρα και στιγμή τη χώρα μας, που έχουν αναλάβει να την προστατεύουν. Η βύθιση του γερασμένου δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» σχεδόν μέσα στο λιμάνι του Πειραιά έπιασε όλους τους υπευθύνους στον ύπνο. Λίγα μέτρα πιο πέρα είναι το υπουργείο Ναυτιλίας και απέναντι η ηγεσία του Λιμενικού Σώματος. Δεν σήμανε καν συναγερμός. Και το αποτέλεσμα ήταν το πετρέλαιο που είχε το δεξαμενόπλοιο, ελεύθερο, ασύδοτο, να βγει βόλτα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα και να απλωθεί στον Σαρωνικό. Καμία αντίσταση δεν βρήκε στον δρόμο του. Και γέμισε με μαύρα μαντάτα όλη την περιοχή, που είναι ζηλευτή από ντόπιους και ξένους.

Γράφαμε την περασμένη Κυριακή από αυτήν τη θέση ότι η Ελλάδα είναι άοπλη. Αποδείχθηκε με το… φονικό που προκάλεσε το δεξαμενόπλοιο ότι η Ελλάδα μας είναι και ανοχύρωτη. Η ανικανότητα δεν έχει όρια και, δυστυχώς, αντί να περιορίζεται, πολλαπλασιάζεται…

Τα… «γαμώτο» πολλά. Γιατί τις συνέπειες αυτής της τεράστιας καταστροφής θα τις ζούμε για πάρα πολλά χρόνια. Πολλοί θα χάσουν τη δουλειά τους, θα δυσκολέψει η επιβίωση της οικογένειάς τους, ενώ οι ανταγωνιστές μας στον τουρισμό θα αξιοποιήσουν την πετρελαιοκηλίδα για να δυσφημίσουν την Ελλάδα, λέγοντας: «Μην πάτε γιατί οι θάλασσες είναι βρώμικες».

Αυτό που μας εξοργίζει είναι το ότι για αυτή την καταστροφή δεν φταίει κανείς. Δεν είδαμε μια παραίτηση. Φταις – δεν φταις, έτυχε να είσαι εσύ εκείνη την ώρα στο τιμόνι. Και αυτό ισχύει για όλους τους εμπλεκομένους. Για τους υπουργούς, την ηγεσία του Λιμενικού Σώματος, την Επιθεώρηση Πλοίων.

Όπως επίσης εκείνοι που έχουν την ευθύνη της καταπολέμησης του λαθρεμπορίου καυσίμων θα πρέπει να εξηγήσουν πώς είναι δυνατόν κάτω από τη μύτη τους, μέσα στο λιμάνι του Πειραιά, πλοία να έχουν στο αμπάρι τους λαθραίο πετρέλαιο.

Τελικά, εκείνος που φταίει είναι ο ελληνικός λαός, ο οποίος και τώρα θα πληρώσει τον λογαριασμό. Όλοι οι άλλοι είναι απλώς για την καρέκλα.

Με την Ελλάδα να είναι ο μεγάλος χαμένος…

Και οι κάθε λογής λαθρέμποροι θα συνεχίσουν τη δράση τους… Προφανώς, γιατί έχουν πλάτες…


Σχολιάστε εδώ