Πάμε καλά… πολύ καλά…

o Αυτό κι αν είναι μεγάλη επιτυχία της χώρας μας. Ίσως, μάλιστα, να έχουμε και την πρωτιά. Παράγουμε μόνο το 26% όσων καταναλώνουμε και εισάγουμε το 74% των προϊόντων, όπως καταγράφει η έρευνα του Συνδέσμου Εξαγωγέων και του ΕΒΕΑ. Είναι μια απάντηση στα νέα της κυβέρνησης ότι αυξήθηκαν οι εξαγωγές μας. Ιδού, πάντως, πεδίο δόξης λαμπρό, να αξιοποιήσουμε τα σημαντικά πλεονεκτήματα που έχουμε, με πρώτο αυτό της γεωργικής παραγωγής.

o Να μην έχουμε παράπονο και γκρινιάζουμε ότι δεν πάμε καλά. Υπάρχουν και… χειρότερα. Δεν ξέρουμε αν τα μάθατε τα νέα. Στη Γερμανία της ʼνγκελα, που είναι το μεγάλο αφεντικό της ΕΕ, τα τελευταία στοιχεία καταγράφουν ότι μειώθηκε μεν η ανεργία, όμως η φτώχεια αυξήθηκε στα δώδεκα χρόνια της Μέρκελ.

o Γιοκ επενδύσεις σε κατοικίες τα τελευταία χρόνια. Και δεν το λέμε εμείς, το υπογράφουν οι αριθμοί. Από 8,1 δισ. ευρώ που ήταν το 2007 οι επενδύσεις στην κατασκευή κατοικιών, φέτος το β’ τρίμηνο ήταν μόλις 288 εκατ. ευρώ.

• Απαραίτητη διευκρίνιση: Η στήλη είναι αφιερωμένη σε όλους εκείνους που μας λένε ότι όλα πάνε καλά, ότι βγαίνουμε από τα κάτεργα κ.λπ. και κ.λπ. Παραμύθια, που δείχνουν ότι ζουν στον κόσμο τους και δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα.


Σχολιάστε εδώ