Πάγος τα γκάλοπ για τη ΝΔ

Η ασθενική δυναμική που είχε μέχρι κάποια στιγμή έχει πλήρως εξασθενήσει, η εκλογική απήχηση παραμένει καθηλωμένη (εδώ και μήνες) πέριξ του 22%, ενώ το ποσοστό των πολιτών που αντιτίθενται στο ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών κινείται σταθερά πάνω από το 60%. Το αίτημα που επίμονα προβάλλει ο κ. Μητσοτάκης δεν βρίσκει καμιά ανταπόκριση στους πολίτες.

Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στα ηγετικά κλιμάκια ήταν ή ένταση της αντίδρασης που εκδηλώθηκε σε βάρος εταιρείας δημοσκοπήσεων, αμφισβητούμενης ούτως ή άλλως αξιοπιστίας και περιορισμένης εμβέλειας. Αντίδραση που κορυφώθηκε με την προσφυγή στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, κίνηση η οποία προκάλεσε απορίες και ερωτηματικά ακόμη και μεταξύ των στελεχών της παράταξης. «Στις δημοσκοπήσεις, όπως και στο ποδόσφαιρο, φωνάζουν για τη διαιτησία συνήθως όσοι χάνουν», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο βουλευτή και πρώην υπουργού, χαρακτηρίζοντας εμμέσως άστοχη την αντίδραση της ηγεσίας. Ως κίνηση αντιπερισπασμού εκ μέρους της Πειραιώς μπορεί να θεωρηθεί η δημοσιοποίηση αποτελεσμάτων έρευνας για τη ΔΕΘ, η οποία εμφάνιζε τον κ. Μητσοτάκη… «θριαμβευτή» έναντι του Αλ. Τσίπρα. Η δημοσκόπηση της εν λόγω εταιρείας (Commonview), που έκανε σημαία το Μέγαρο Μαξίμου, ήταν -λέγεται- η αφορμή του εκνευρισμού στα κεντρικά γραφεία του κόμματος. Η πραγματική αιτία ήταν η έρευνα της ΚΑΠΑ Research, που δημοσιεύθηκε, την προηγουμένη, σε φιλικό προς τη ΝΔ, υποτίθεται, ΜΜΕ («Βήμα»), όπου τα μηνύματα κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικά ήταν για τον Κυρ. Μητσοτάκη. Αντίθετα με ό,τι προσδοκούσαν, μετά απ’ όσα είχαν συμβεί κατά τη θερινή περίοδο με ευθύνη της κυβέρνησης, η Νέα Δημοκρατία όχι μόνον δεν αύξησε το ποσοστό στην πρόθεση ψήφου αλλά έχασε και μισή μονάδα σε σχέση με προηγούμενη δημοσκόπηση (από 23,2% πήγε στο 22,7%). Την ίδια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει τη συσπείρωσή του και κατά τι το ποσοστό του- από 16,2% στο 16,6%. Πληροφορίες δε αναφέρουν ότι τα ίδια πάνω-κάτω είναι τα συμπεράσματα και των μυστικών δημοσκοπήσεων που διεξάγονται το τελευταίο διάστημα.

Η… σκληρή αυτή πραγματικότητα, σε συνδυασμό με το ότι το 60%-65% των πολιτών διαφωνούν με το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών είναι άλλωστε που υποχρέωσε τον Κυρ. Μητσοτάκη να σταματήσει να θέτει θέμα προσφυγής στις κάλπες. Αρκείται στο να προβάλλει το αίτημα για πολιτική αλλαγή, ενώ προετοιμάζεται για εκλογές ακόμη και μέσα στο 2019. Η μόνη που έχει απομείνει να πιστεύει ότι ο Αλ. Τσίπρας δεν θα… βγάλει την άνοιξη του 2018 είναι η Ντ. Μπακογιάννη, άγνωστο με ποιες προσλαμβάνουσες έχει καταλήξει στο συμπέρασμα αυτό.


Σχολιάστε εδώ