Να μην ελπίζουν…

Το ίδιο ισχύει και για όσους επιδιώκουν να καταφέρουν κάτι τέτοιο μέσω τρίτων. Ο πρώην πρωθυπουργός διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να εμπλακεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο στο συγκεκριμένο ζήτημα. Ότι η επιλογή των υποψηφίων για τις εκλογές είναι αποκλειστική ευθύνη του εκάστοτε αρχηγού, ο οποίος θα πάρει τις τελικές αποφάσεις. Και ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να αναμειχθεί, όπως ακριβώς κάνει μέχρι σήμερα όσον αφορά τα εσωκομματικά ζητήματα.

***

Διέγραψε τη ΝΔ!

Με ποια ιδιότητα πήγε (…είδε, μίλησε και απήλθε) στη ΔΕΘ ο Κυρ. Μητσοτάκης; Μη βιαστείτε να απαντήσετε «ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας», γιατί δεν είναι βέβαιο. Τόσο στην ομιλία του στο «Βελλίδειο» όσο και στη συνέντευξη Τύπου την επομένη, δεν υπήρχε πουθενά στον χώρο το λογότυπο της Νέας Δημοκρατίας. Ούτε στο φόντο ούτε σε αφίσες ούτε πουθενά γύρω. Λες και ο κ. Μητσοτάκης δεν ήταν αρχηγός κόμματος αλλά επικεφαλής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ). Ακόμη, στη μακροσκελή ομιλία του προς τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων ανέφερε μία και μόνη φορά τις λέξεις «Νέα Δημοκρατία».

***

• Είναι θέμα χρόνου, ημερών ή εβδομάδων, οι αλλαγές προσώπων σε θέσεις-κλειδιά στη Νέα Δημοκρατία, συμπεριλαμβανομένων των τομεαρχών. Οι αλλαγές θα είναι… αποτέλεσμα της αξιολόγησης της απόδοσής τους όλους αυτούς τους μήνες. Για να δείτε πόσο σοβαρά αντιμετωπίζει την υπόθεση ο Κυρ. Μητσοτάκης, αρκεί να σας πω ότι την αξιολόγηση την έχει αναλάβει ο… Μιχ. Μπεκίρης. Ένα στέλεχος με ελάχιστη πολιτική τριβή και εμπειρία, που έκανε βουλευτής για ένα φεγγάρι και έκτοτε δεν επανεξελέγη. Αλλά λόγω της φιλικής σχέσης (και της κουμπαριάς) με τον Μητσοτάκη, βρέθηκε να είναι δεξί του χέρι. Ο Μπεκίρης, λοιπόν, θα κρίνει πόσο καλά τα πήγαν στελέχη όπως η Ντ. Μπακογιάννη, ο Χρ. Σταϊκούρας, ο Μαξ. Χαρακόπουλος κ.ά., που έχουν «φάει» τη ζωή τους στα έδρανα του Κοινοβουλίου και έχουν περάσει και από υπουργικούς θώκους.

***

Θύμιος καθαρίζει…

Είναι σπάνιες οι φορές, τον τελευταίο χρόνο τουλάχιστον, που ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας δέχεται στο Μέγαρο Μαξίμου εκπροσώπους επαγγελματικών τάξεων. Στα μέσα της εβδομάδας ωστόσο είδε τους συνδικαλιστές από τον χώρο των ταξί, με επικεφαλής τον Θ. Λυμπερόπουλο. Ο λόγος κάτι περισσότερο από προφανής: Αν και δεξιός, ο τελευταίος, μαζί και ο κλάδος, έχει έρθει σε ρήξη με την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, την οποία και καταγγέλλει ότι προωθεί συγκεκριμένα συμφέροντα που δραστηριοποιούνται στον χώρο των ταξί. Επιπλέον, στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες του λέει ότι αν η κυβέρνηση βάλει φρένο στην Uber (ξένη εταιρεία που δραστηριοποιείται στη μεταφορά επιβατών με όχι και τόσο θεμιτούς τρόπους) στις επόμενες εκλογές θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ!


Σχολιάστε εδώ