Έχει ή δεν έχει μεταπτυχιακό;

Όπως είναι γνωστό, το 2015, όταν ανέλαβε καθήκοντα η κυβέρνηση Τσίπρα, ζήτησε απ’ όλους τους προέ­δρους και διευθύνοντες συμβούλους των Οργανισμών Λιμένων την παραίτησή τους και έκανε διαγωνισμούς για να επιλέξει τους αντικαταστάτες τους.

Τον Οκτώβρη του 2016 δημοσιεύθηκε η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΝΕ ΑΕ. Την 1η Μαρτίου 2017 συντάχθηκε το πρακτικό υπ’ αρι­θμόν 3 της Επιτροπής Αξιολόγησης Αιτήσεων των υποψηφίων για την πλήρωση της θέσης. Για μεγαλύτερη επάρκεια των υποψηφίων η Επιτροπή ζήτησε από τους υποψήφιους, πέρα από τα προσόντα που προ­έβλεπε η προκήρυξη, να διαθέτουν και μεταπτυχιακό τίτλο. Έτσι, κόπηκαν 11 υποψήφιοι που δεν διέθεταν μεταπτυχιακό και απέμειναν οκτώ. Από αυτούς η Επιτροπή κατέληξε σε τρεις, με πρώτον κατά σειρά επιλογής τον Ανδρέα Παπανδρέου. Το τελικό πρακτικό και τη σχετική υπουργική απόφαση υπέγραψε ο κ. Κουρουμπλής και κατέλαβε τη θέση ο κ. Παπανδρέου. Όμως η Επιτροπή «απέφυγε» να σημειώσει ότι δεν είχε κάνει έλεγχο γνησιότητας των πιστοποιητικών των υποψηφίων, παρά τη ρητή διάταξη του ν. 4305/2014 άρθρο 28, που αναφέρει ότι σε κάθε περίπτωση είναι απαραίτητος ο αυτεπάγγελτος έλεγχος των δικαιολογητικών που έχουν υποβληθεί. Ο κ. Παπανδρέου έγινε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΝΕ ΑΕ χωρίς να έχει προσκομίσει μεταπτυχιακό.

Ο υπουργός Ναυτιλίας του έχει ζητήσει να παραιτηθεί αλλά αρνήθηκε. Τελικά ο κ. Παπανδρέου έχει ή δεν έχει μεταπτυχιακό; Κι αν έχει, γιατί δεν το εμφανίζει;


Σχολιάστε εδώ