Υποστολή σημαίας στον Μύρτο

Οχυρωμένοι πίσω από απόφαση που οφειλόταν σε λάθος χειρισμούς της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, πριν γίνει ο ενιαίος Δήμος Κεφαλονιάς μετά τον Καλλικράτη, εγκατέλειψαν την παραλία στην τύχη της, χωρίς να φροντίσουν έστω να υπάρχει ένας ναυαγοσώστης που να μπορεί να αντιμετωπίσει ένα έκτακτο γεγονός από τον όγκο των επισκεπτών που κατεβαίνουν στην παραλία ή κάποιος στοιχειώδης καθαρισμός της παραλίας. Αποτέλεσμα ήταν η αφαίρεση της Γαλάζιας Σημαίας. Και ας μην επικαλούνται τη γραφειοκρατία και την έλλειψη χρημάτων… Είναι αργά για δάκρυα…

• Ήταν μια από τις τελευταίες «αμόλυντες» φυλές που ζούσε κατά μήκος του Αμαζονίου και δεν είχε έλθει ποτέ σε επαφή με τον ανθρώπινο «πολιτισμό», στο όνομα του οποίου σφαγιάστηκε. Σύμφωνα με δημοσίευμα των «New York Times», δέκα μέλη της φυλής, μεταξύ των οποίων και παιδιά, εξοντώθηκαν από μια ομάδα ανθρακωρύχων, που περιέγραφαν με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες και περηφάνια τον σφαγιασμό… Μόλις οι βραζιλιάνικες αρχές ξεκίνησαν εισαγγελική έρευνα, η «περηφάνια» έγινε «πράξη για επιβίωση» εκ μέρους των θυτών. Η αποτρόπαια αυτή ενέργεια συνέβη πριν από έναν μήνα περίπου στην κοιλάδα Τζαβάρι, η οποία είναι γνωστή ως η πιο απρόσιτη περιοχή και πιστεύεται ότι φιλοξενεί τις πιο αγνές φυλές από οπουδήποτε αλλού στη Γη. Εάν αποδειχθεί ότι ό­ντως σφαγιάστηκαν αυτοί οι ιθαγενείς, πρόκειται για γενοκτονία και τεράστια ανθρωπολογική καταστροφή μιας σπάνιας φυλής.

• Σύμφωνα με μελέτη που δόθηκε στη δημοσιότητα, οι κατά φαντασία ασθενείς, οι υποχόνδριοι, κοστίζουν περίπου 56 εκατ. στερλίνες τον χρόνο στο εθνικό σύστημα υγείας της Βρετανίας. Για να αντιμετωπιστεί το κόστος που διατίθεται σε αχρείαστες ιατρικές εξετάσεις κάθε είδους ζητείται η ανάπτυξη γνωσιακών συμπεριφορικών θεραπειών, που θα βοηθούν στη διαχείριση του άγχους που σχετίζεται με τον φόβο της αρρώστιας. Ελπίζω να μην μπουν ιδέες και στους εδώ ιθύνοντες και αρχίσουν να κόβουν και αυτήν την υποτυπώδη περίθαλψη που προσφέρεται για να μειώσουν το κόστος…

• Στα απόνερα του τυφώνα «Ίρμα», η βρετανική κυβέρνηση παραδέχθηκε ότι περισσότεροι από 100 επικίνδυνοι φυλακισμένοι δραπέτευσαν από φυλακές που υπήρχαν στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους. Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Εξωτερικών ʼλαν Ντάνκαν μιλώντας στο Κοινοβούλιο, αυτό προκαλεί «μια σοβαρή απειλή πλήρους κατάρρευσης του νόμου και της τάξης στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους». Σύμφωνα με την εφημερίδα «Daily Telegraph» από τους 100 έχουν εντοπιστεί μόνο οι 40. Νόμιζαν οι Βρετανοί πως με το να τους μεταφέρουν εκτός Βρετανίας είχαν λύσει το πρόβλημα. Να όμως που η εκδίκηση της φύσης θα τους δημιουργήσει μεγαλύτερο πρόβλημα…

• Ακυρώθηκε από την αρμόδια αρχή ο διεθνής διαγωνισμός του Δήμου Κεφαλονιάς για το έργο της αφαλάτωσης του Αργοστολίου, προϋπολογισμού 7.458.835,60 ευρώ. Στην απόφαση της ακύρωσης έπαιξαν καθοριστικό ρόλο οι «φωτογραφικοί» όροι που εμπεριέχονται στη διακήρυξη, όπως «η τεχνική εμπειρία μονάδας αφαλάτωσης 8.000 m3 μέσα στην τελευταία δεκαετία» και το υψηλό ποσό του ετήσιου τζίρου. Περαστικά μας…

• Σε αρχεία που αποχαρακτηρίστηκαν μετά από 30 χρόνια στην Αυστραλία αποκαλύφθηκε ότι το 1987 είχε απορριφθεί ο Όμιλος Kern/Trump και είχε αποκλεισθεί από διαγωνισμό για ανέγερση καζίνο στο Σίδνεϊ γιατί, κατά την αυστραλιανή αστυνομία, είχε σχέσεις με τη μαφία. Ο λαλίστατος στο Twitter Πρόεδρος Τραμπ δεν αντέδρασε σ’ αυτές τις αποκαλύψεις…

• Προκειμένου να εντοπιστεί ποιος κάνει διαρροές πληροφοριών στα αμερικανικά ΜΜΕ, ο αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς πρότεινε να πραγματοποιηθούν τεστ αλήθειας στο προσωπικό του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ. Αν δεν αποδώσει το τεστ υπάρχουν και άλλοι τρόποι… Το know-how από το Γκουαντάναμο το κατέχουν…

• Η προσφυγιά δεν είναι μόνο στους ανθρώπους. «Πρόσφυγες» γίνονται ακόμη και έντομα, που αναγκάζονται από την αύξηση της θερμοκρασίας να αλλάξουν ταχύτατα περιβάλλον και τόπο κατοικίας. Αυτό ανακοινώθηκε από τον καθηγητή της Εντομολογίας του Πανεπιστημίου Wisconsin-Madison των ΗΠΑ Κένεθ Ράφα στο συνέδριο «Δασικά Έντομα και Παθογόνα σε ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον: Οικολογία, Παρακολούθηση και Γενετική», που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη από το Ινστιτούτο ΕΛΓΟ «Δήμητρα». «Η ζέστη είναι κινητήρια δύναμη για όλα τα έντομα, καθώς οι γεωγραφικές κατανομές τους καθορίζονται κατά κύριο λόγο από τις θερμοκρασίες του περιβάλλοντος. Ο μικρός κύκλος ζωής τους τα κάνει να αντιδρούν τάχιστα, σε αντίθεση με τα δέντρα και τα φυτά, που δεν μπορούν να προσαρμοσθούν άμεσα», εξήγησε ο καθηγητής. Πόλεμος και πείνα για τους ανθρώπους, κλιματική αλλαγή για την πανίδα και τη χλωρίδα του πλανήτη μας…


Σχολιάστε εδώ