Συ είπας…

@ «Η Ελλάδα χρειάζεται δουλειές, επενδύσεις, θέσεις εργασίας, που δεν μπορεί να θυσιάζο­νται στον βωμό ιδεοληψιών και αγκυλώσεων. Ο κ. Τσίπρας στα λόγια μετακινείται από εκεί που ήταν. Στην πράξη, φοβάται να κόψει κεφάλια και να σπάσει αυγά. Το κόστος το πληρώνει η χώρα».

«Καθημερινή»
(Από το κύριο άρθρο της με τίτλο «Σε δύο βάρκες»)

***

@ «Η αριστεία έχει ένα στοιχείο εντελώς προσωποπαγές και ατομικιστικό, και σε τελική ανάλυση καλλιεργεί τον εγωισμό».

Κώστας Γαβρόγλου
Υπουργός Παιδείας

***

@ «Τώρα που αυταπάτες ετών κατέρρευσαν, είναι ευθύνη των πολιτών, όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή, να επιλέξουν εκείνους που μπορούν να οδηγήσουν τη χώρα στη νέα εποχή. Που θα χτίσουν την Ελλάδα του 21ου αιώνα. Να επιλέξουν μια ηγεσία που θα κοιτάει μπροστά. Το παρελθόν δεν αλλάζει. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε για το μέλλον είναι να το δημιουργήσουμε».

Παναγιώτης Πικραμμένος
Επίτιμος πρόεδρος του ΣτΕ και πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός

***

@ «Η νοοτροπία του εργαζομένου, η νοοτροπία αυτής της μηχανής, μου είναι αδιανόητη. Γιατί εμείς δουλεύοντας σαν ιδιώτες τόσα χρόνια, κάνοντας θέατρο μόνοι μας, βλέπουμε ότι για το ίδιο πράγμα στο Εθνικό χρειάζονται διακόσιοι, αν εξαιρέσεις τους τεχνικούς. Οπότε σκέφτεσαι πόσο εύκολα μπορούν να γίνουν όλα, κι όμως το δυσκολεύουμε. Όταν έμαθα κιόλας ότι από τα έξι εκατομμύρια επιχορήγηση, τα 5.850.000 είναι μισθοδοσία, άρχισα να αναρωτιέμαι, τι νόημα έχει. Δηλαδή το κράτος έχει έναν χώρο για να μισθοδοτεί κάποιους ανθρώπους».

Θανάσης Παπαγεωργίου
Πρόεδρος του Εθνικού Θεάτρου


Σχολιάστε εδώ