Σκάσε και πλήρωνε, κορόιδο Έλληνα

Μόλις 692.161.809,27 ευρώ! Και την ίδια στιγμή, το υπουργείο Οικονομικών δεσμεύει τραπεζικούς λογαριασμούς για 500 ευρώ, ενώ βγαίνει σε πλειστηριασμό ακόμη και η… καλύβα για οφειλές στην Εφορία, στα ασφαλιστικά ταμεία και στις τράπεζες.

Σκάσε και σκάβε, κορόιδο Έλληνα, που γίνεσαι ο περήφανος λαός μόνο όταν στήνονται οι κάλπες.

Τουλάχιστον, δεν θα πρέπει οι αρμόδιοι υπουργοί να μας πουν επί ποιων κυβερνήσεων και υπουργών δάνεισαν τα 692.161.809,27 ευρώ, ώστε να ξέρουν οι πολίτες ποιους πληρώνουν σήμερα;

***

320.000 συνταξιούχοι στην ουρά για να πάρουν τη σύνταξή τους!

Τα περήφανα γηρατειά… Ζητιάνους τα έχουν καταντήσει… Να περιμένουν μήνες να… ελεήσει ο ΕΦΚΑ να τους δώσει τη σύνταξή τους, για την οποία δούλευαν χρόνια. Στις 327.000 έχουν φτάσει οι αιτήσεις συνταξιοδότησης για κύριες, επικουρικές και εφάπαξ. Και ο στόχος για έκδοση 63.000 συντάξεων μέχρι το τέλος του έτους δεν φαίνεται να επιτυγχάνεται. Και να ήταν μόνο αυτό…

Στις 129.000 ανέρχονται οι επικουρικές συντάξεις, συνολικού ύψους 650.000.000 ευρώ, που «λιμνάζουν» από την 1η Ιανουαρίου, τα δε εφάπαξ του ΕΤΕΑΕΠ ξεπερνούν τις 63.000, με το συνολικό κόστος τους να ανέρχεται σε 900.000.000 ευρώ.

***

Οι δύο νέοι Μητροπολίτες

Στις 6 Οκτωβρίου θα συνεδριάσει η Ιεραρχία της Ελλάδος για την πλήρωση των δύο κενών Μητροπόλεων, ήτοι της Μητρόπολης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου και της Μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων.

Για την πρώτη οι πληροφορίες φέρνουν ως επικρατέστερο τον Αρχιμανδρίτη Δαμασκηνό Κιαμέτη, πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης Δημητριάδος, και για την Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων τον πρωτοσύγκελο Θεοφάνη Λαμπράκη.

***

Πώς θα κρατήσετε ζωντανή την επιχείρησή σας

Την Τετάρτη σε αίθουσα της Παλαιάς Βουλής, με πρωτοβουλία του προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Κων. Κόλλια, ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης θα κάνει εκτενή ενημέρωση για το πώς λειτουργεί ο εξωδικαστικός συμβιβασμός για τα δάνεια στις τράπεζες και τις οφειλές στην Εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία.

Και θα απαντήσει σε ερωτήσεις ώστε οι ενδιαφερόμενοι να ξέρουν πώς λειτουργεί ο νέος αυτός θεσμός, που μπορεί να κρατήσει στη ζωή επιχειρήσεις που είναι στο κόκκινο.

***

Όλους κουτσούς τους έβγαλε ο Μίκης Θεοδωράκης! Κουτσός ο Τσίπρας, με κουτσή πλειοψηφία, με κουτσή Βουλή και κουτσή κυβέρνηση!

Με την Ελλάδα να βαδίζει κουτσά – στραβά. Και καταλήγει σε μια δήλωσή του λέγοντας ότι «μόνο εδώ ο μισός πληθυσμός κλαίει, ενώ ο άλλος μισός ετοιμάζεται να κλάψει». Κι εσύ, Μίκη, τι κάνεις;

Τον κουτσό;


Σχολιάστε εδώ