Παίρνει μεταγραφή…

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην εκδήλωση είχαν προσκληθεί τηλεφωνικά κι άλλα πρόσωπα από τον χώρο της Κεντροαριστεράς, στο πλαίσιο του ανοίγματος που -υποτίθεται- επιχειρεί η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Τα περισσότερα από αυτά αρνήθηκαν ευγενικά, επικαλούμενοι διάφορες δικαιολογίες, ενώ κάποιοι που είχαν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να πάνε δεν εμφανίσθηκαν τελικά. Ο χώρος της Κεντροαριστεράς βρίσκεται σε φάση αναδιοργάνωσης και κανείς δεν θα ήθελε να συνδέσει το όνομά του με τη ΝΔ και τον Κυρ. Μητσοτάκη. Όσο για τα όνειρα του τελευταίου για κεντροαριστερές μεταγραφές, όνειρα ήταν και… όνειρα θα μείνουν.

***

Η Ντόρα είναι εδώ;

Παραμονές της ανόδου του Κυρ. Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, παράγοντες της Πειραιώς έλεγαν με νόημα σε δημοσιογράφους ότι θα έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον οι αναφορές του στο ζήτημα της οικογενειοκρατίας στην πολιτική. Κι ότι δεν αποκλείεται αυτές να σχετίζονται με την ευρύτερη… οικογένεια Μητσοτάκη. Ο υπαινιγμός αυτός τροφοδότησε, όπως ήταν φυσικό, διάφορα σενάρια, μέχρι και περί απόσυρσης της Ντ. Μπακογιάννη από τα ψηφοδέλτια. Απίθανο ακούγεται. Μένει να δούμε αν θα πει κάτι σχετικό στη ΔΕΘ ο κ. Μητσοτάκης ή όλα αυτά ήσαν απλώς σενάρια.

***

Βασανίζουν τη ΝΔ…

Τέλος του χρόνου και βλέπουμε… Με τους… ταχύτατους ρυθμούς που κινείται η Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία, το πόρισμα, σύμφωνα με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, δεν πρόκειται να κατατεθεί πριν μπει το 2018. Από τον ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι υπάρχουν θέματα που πρέπει να διερευνηθούν, από τη ΝΔ υποστηρίζουν η κυβερνητική πλειοψηφία τραβάει σκοπίμως τις διαδικασίες με στόχο να εγκλωβίσει στελέχη της παράταξης στη σκανδαλολογία. Τις επόμενες ημέρες οι τόνοι στην επιτροπή θα ανέβουν εκ νέου, καθώς θα κληθεί ο ʼδ. Γεωργιάδης για το ζήτημα του ΕΟΠΥΥ και τις αποφάσεις που είχε λάβει ως υπουργός Υγείας. Από την Πειραιώς επιμένουν ότι δεν πρόκειται να προκύψει οτιδήποτε νομικά επιλήψιμο, όπως ακριβώς συνέβη και με το «Ερρίκος Ντυνάν».

***

Ανοιχτές πληγές άφησε το πέρασμα της Ντ. Μπακογιάννη από τις Σέρρες τις προηγούμενες ημέρες. Μέχρι και οι… περαστικοί κατάλαβαν ότι βασικός σκοπός της επίσκεψής της στην περιοχή ήταν να στηρίξει τον πολιτικό φίλο της Τ. Χατζηβασιλείου, ο οποίος φιλοδοξεί να είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές. Η πρωτοβουλία αυτή της Ντόρας ενόχλησε τους νυν βουλευτές, αλλά περισσότερο τους γαλάζιους πολιτευτές, που -δικαιολογημένα- διαμαρτύρονται για την προνομιακή μεταχείριση του κ. Χατζηβασιλείου. Γκρίνιες υπήρξαν και από τις κομματικές οργανώσεις του νομού.


Σχολιάστε εδώ