Μητσοτάκης – Καμμένος, σημειώσατε 2

Η απόφαση του Εισαγγελέα Εφετών Πειραιά να θέσει στο αρχείο τις καταγγελίες του ισοβίτη Ευθ. Γιαννουσάκη περί άσκησης πίεσης από τον υπουργό ʼμυνας προκειμένου να εμπλέξει τον επιχειρηματία Β. Μαρινάκη δημιουργεί νέα δεδομένα. Στο πόρισμά του ο εισαγγελέας σημειώνει ότι δεν προέκυψαν στοιχεία που να στοιχειοθετούν τις καταγγελίες ως προς τον ρόλο που -υποτίθεται- διαδραμάτισε η Εισαγγελέας Ειρ. Τζήβα. Όσον αφορά τον κ. Καμμένο, ο εισαγγελέας παρέπεμψε το θέμα στη Βουλή, λόγω της βουλευτικής ασυλίας, αλλά η διαδικασία είναι καθαρά τυπική.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη αλλάζει άρδην το σκηνικό, εν όψει της συζήτησης στη Βουλή (25 Σεπτεμβρίου) όσον αφορά το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την εμπλοκή του υπουργού ʼμυνας, με ορατό το ενδεχόμενο ο Κυρ. Μητσοτάκης από κατήγορος να βρεθεί κατηγορούμενος και απολογούμενος! Σημειώνεται ότι το κατηγορητήριο της νέας Δημοκρατίας σε βάρος του κ. Καμμένου είχε στηριχθεί στις καταγγελίες του ισοβίτη Ευθ. Γιαννουσάκη, οι οποίες όμως, με βάση το πόρισμα του εισαγγελέα, καθίστανται ανενεργές και άνευ σημασίας. Κατά συνέπεια, είναι απορίας άξιον πού θα στηρίξει η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας το αίτημά της για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.

Η αμηχανία ήταν διάχυτη πάντως στην Πειραιώς μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης του εισαγγελέα, ενώ απέφυγαν -μέχρι το βράδυ της Παρασκευής τουλάχιστον- οποιοδήποτε σχόλιο, επίσημο ή ανεπίσημο. Την ίδια στιγμή δικαιωμένοι δηλώνουν όσοι βουλευτές είχαν εγκαίρως επισημάνει ότι κακώς η παράταξη εμπλέκεται κατά τέτοιο τρόπο σε μια ούτως ή άλλως σκοτεινή υπόθεση, με ναρκωτικά, ισοβίτες, κ.ά, δίνοντας την εντύπωση ότι αντιπαρατίθεται μεν στον κ. Καμμένο, προσφέροντας όμως στήριξη και κάλυψη στον επιχειρηματία Β. Μαρινάκη. Αντίθετα, θα έπρεπε να είχαν τηρηθεί οι απαραίτητες αποστάσεις και η ΝΔ να είχε περιοριστεί σε μια ανακοίνωση, με την οποία θα ζητούσε την πλήρη διερεύνηση και διαλεύκανση της υπόθεσης. Προειδοποιούσαν ακόμη οι βουλευτές ότι αν η υπόθεση δεν εξελιχθεί όπως φαίνεται, μπορεί να γυρίσει «μπούμερανγκ» και να βλάψει πολιτικά την παράταξη. Η ηγεσία αγνόησε επιδεικτικά τις προειδοποιήσεις τους, επέλεξε να ταυτιστεί με συγκεκριμένη πλευρά και τώρα καλείται να υποστεί τις συνέπειες, μαζί ωστόσο και η παράταξη.

Καμμένος: «Κατέπεσε η σκευωρία»!

Έντονη ήταν, όπως αναμενόταν, η αντίδραση του Π. Καμμένου, ο οποίος έκανε λόγο για σε βάρος του σκευωρία, που κατέρρευσε μετά την απόφαση του εισαγγελέα. Σε σχετική ανακοίνωσή του σημειώνει ότι «οι παρακρατικοί μέθοδοι, των παράνομων υποκλοπών, των εκβιασμών, των απειλών και των πάσης φύσεως ποινικών αδικημάτων που μετέρχεται η αντεθνική και άκρως επικίνδυνη εγκληματική οργάνωση είναι πλέον βέβαιο ότι θα παταχθούν από τη Δικαιοσύνη με κάθε πρόσφορο μέσο». Προσθέτει ακόμη ότι δεν εκβιάζεται και η οποιαδήποτε προσπάθεια φίμωσής του θα πέσει στο κενό. Καταλήγοντας ο κ. Καμμένος υπογραμμίζει: «Η πράξη αρχειοθέτησης του κ. Εισαγγελέα Εφετών Πειραιώς αποτελεί ισχυρό ράπισμα στο διευθυντήριο της πολιτικής σκευωρίας σε βάρος μου. Οι παραπολιτικοί συκοφάντες, οι μαριναρισμένοι με το συμβόλαιο της εξόντωσής μου, θα πρέπει να αναζητήσουν αλλού καταφύγιο πλέον, αφού τα χέρια της ΝΔ είναι πλέον δεμένα, όπως και τα δικά τους».


Σχολιάστε εδώ