Βρεφονηπιακοί σταθμοί του ΟΑΕΔ

Η λειτουργία τους ανήκει στην αρμοδιότητα του ΟΑΕΔ από το 2012. Η φιλοξενία των βρεφών – νηπίων είναι δωρεάν (ανταποδοτικό πρόγραμμα, για τους δικαιούχους των παροχών ΟΕΕ).

α) Δικαίωμα εγγραφής στους Σταθμούς του ΟΑΕΔ έχουν όσοι είχαν το δικαίωμα εγγραφής των παιδιών τους στους Σταθμούς του καταργημένου φορέα της Εργατικής Εστίας, με την προϋπόθεση ότι η μητέρα εργάζεται.

β) Οι ηλικίες που φιλοξενούνται στους σταθμούς είναι τα βρέφη από οκτώ μηνών έως 2,5 ετών, εφόσον λειτουργούν βρεφικά τμήματα, καθώς και τα νήπια από 2,5 ετών έως την εγγραφή τους στο νηπιαγωγείο, ενώ δεν γίνονται δεκτά βρέφη ή νήπια τα οποία έχουν σοβαρά προβλήματα σωματικής ή ψυχικής υγείας και που η αγωγή τους χρειάζεται εξειδικευμένο προσωπικό και ειδικές δομές.

γ) Ο χρόνος λειτουργίας των σταθμών (βρεφονηπιακοί – παιδικοί) είναι από 6.45 π.μ. μέχρι 4.00 μ.μ., ενώ δεν λειτουργούν τα Σάββατα, τις Κυριακές και τις επίσημες αργίες. Επίσης δεν λειτουργούν:

• Από 1 έως 31 Αυγούστου.

• Από 24 Δεκεμβρίου έως 6 Ιανουαρίου.

• Από Μεγάλη Πέμπτη έως Κυριακή του Θωμά.

δ) Η σίτιση για τα παιδιά στους Σταθμούς του ΟΑΕΔ (βρέφη και νήπια κάθε σταθμού) παρέχεται ποιοτικά και ποσοτικά (πρωινό και μεσημεριανό κάθε ημέρα). Το εβδομαδιαίο διαιτολόγιο υπογράφεται από την προϊσταμένη του σταθμού και αναρτάται σε εμφανές σημείο του σταθμού για να ενημερώνονται οι γονείς.

Πληροφορίες για εγγραφές στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ.


Σχολιάστε εδώ