Απονεύρωσε το υπουργείο Ναυτιλίας ο Τσίπρας

Ο κ. Τσίπρας έδωσε εντολή για:

– Την άμεση ανάκληση πιστοποιητικών αξιοπλοΐας που έχουν δοθεί με παράταση και τη διενέργεια έκτακτων ελέγχων.

– Την άμεση διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης όλων των εμπλεκομένων για την κρίση του αξιόπλοου του «Αγία Ζώνη ΙΙ» και την αυστηρότατη τιμωρία όλων των υπευθύνων.

– Την άμεση μεταφορά της αρμοδιότητας ελέγχου και επιθεωρήσεων πλοίων από τον κλάδο επιθεώρησης εμπορικών πλοίων στους νηογνώμονες, όσον αφορά την έκδοση πιστοποιητικών αξιοπλοΐας.

– Τη συνδρομή περισσότερων πλοίων για ταχύτερη και πληρέστερη απορρύπανση των υδάτων και των ακτών του Σαρωνικού.

***

«Βρήκε» τους ενόχους ο Γ. Τσιρώνης: Η κοινωνία φταίει!

Και ενώ όλοι μιλούσαν για το πώς θα μειωθεί η ρύπανση και πώς θα μεθοδευτεί η προσπάθεια για την ελαχιστοποίηση των συνεπειών της, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης «βρήκε» τι έφταιξε για την περιβαλλοντική καταστροφή του Σαρωνικού:

Τα λόμπι του πετρελαίου και η κοινωνία που δεν μπορεί να ζήσει χωρίς πετρέλαιο! Συγκεκριμένα, ο κ. Τσιρώνης, απαντώντας σε ερώτηση για το ποιος ευθύνεται για την καταστροφή, είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ: «Την ευθύνη την έχει μια κοινωνία ολόκληρη, μια παγκόσμια οικονομία εξαρτημένη από το πετρέλαιο και ένα σκληρό λό­μπι που δεν επιτρέπει να έχουμε επενδύσεις τέτοιες που να προστατεύουμε τις ακτές μας».

Όπως σημείωσε, την ευθύνη έχουν τα οικονομικά λόμπι, τόνισε δε ότι η καταστροφή πά­ντα επηρεάζει την τσέπη των φορολογούμενων και των εθελοντών, ενώ τα κέρδη πηγαίνουν στις τσέπες των πολυεθνικών.

Για να μην ξαναγίνει τέτοια ζημιά, δηλαδή, θα πρέπει να… ξεχάσουμε το πετρέλαιο, να μετακινούμαστε με τον αραμπά, να έχουμε φως από τα σπαρματσέτα κ.λπ. Ευτυχώς που το αντικείμενό του είναι η γη. Γιατί αν ήταν η θάλασσα, θα μας είχε… πνίξει!

***

Κορκίδης: Κρίμα!

Την οδύνη του για την περιβαλλοντική καταστροφή εξέφρασε με δήλωσή του ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Β. Κορκίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε: «…Στο λιμάνι του Πειραιά υπάρχει αρκετή τεχνογνωσία και τεχνολογία για την ασφάλεια από θαλάσσια ρύπανση, ώστε σε περίπτωση ατυχήματος να αποτρέπουν τέτοιες σοβαρές καταστάσεις. Δυστυχώς, προς απογοήτευση όλων, και χωρίς να γνωρίζουμε τις ακριβείς συνθήκες, τα μέτρα δεν λειτούργησαν αποτελεσματικά. Όμως, πιστεύω ότι τα ειδικά συνεργεία, αφού σφράγισαν το ναυάγιο, μπορούν ακόμα και τώρα να περιορίσουν τη θαλάσσια ρύπανση και την οικολογική καταστροφή. Θλίβομαι για τις ‘‘μαύρες’’ εικόνες που βλέπουμε στη Σαλαμίνα, την Πειραϊκή, το Ελληνικό, τη Γλυφάδα και όλο το παραλιακό μέτωπο του Αργοσαρωνικού μας. Κρίμα!».


Σχολιάστε εδώ