Τι φοβάται ο Τσίπρας…

Γιατί τόσο κατηγορηματικός; τον ρωτήσαμε. Και η απάντησή του ήταν απόλυτα πειστική. Η σημαία με την οποία θα πάει ο Τσίπρας στις εκλογές θα είναι η έξοδος από τα Μνημόνια μετά το 2018: «Όπως σας είχα υποσχεθεί, τέταρτο Μνημόνιο δεν θα υπάρξει. Προχωράμε πλέον μαζί».

Αυτό που φοβάται, που τον ανησυχεί, θα λέγαμε, είναι το να προκύψει από τις γερμανικές εκλογές κυβέρνηση ανα­γκαστικής συνεργασίας Χριστιανοδη- μοκρατών – Νεοφιλελεύθερων. Θα είναι μια άσχημη εξέλιξη, που θα ανατρέπει ό,τι έχουμε χτίσει αυτά τα χρόνια με την κυβέρνηση Μέρκελ – Σοσιαλιστών. Η ώσμωση δεν θα είναι η ίδια, με ό,τι σημαίνει αυτό.

Από κει και πέρα, αυτό που θεω­ρούν μεγάλη τομή, που άλλαξε τα δεδομένα δεκαετιών στις συναλλαγές, είναι η καθιέρωση του πλαστικού χρήματος, που περιόρισε σε κάποιον βαθμό –σε πρώτη φάση– τη φοροδιαφυγή.

Και αυτό προκύπτει από τις έρευνες, σύμφωνα με τις οποίες το 71% των επιχειρήσεων διαθέτει e-banking, δύο στις τρεις επιχειρήσεις διαθέτουν τερματικό POS και το 32,5% του κύκλου εργασιών γίνεται μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών. Περιορισμένη, στο 14,6%, είναι η διείσδυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο ηλεκτρονικό εμπό­ριο, το e-commerce.

Τα ποσοστά δεν πάνε καλά…

Στο μεταξύ, μόλις 15,6% δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ γκάλοπ της ΑLCO. Η ΝΔ είναι πρώτη, αλλά με χαμηλό ποσοστό, 22,6%, ενώ οι αναποφάσιστοι φθάνουν στο 19,7%. Τα άλλα κόμματα παίρνουν: ΧΑ 6,1%, ΚΚΕ 5,9%, ΔΗΣΥ 5,3%, ΑΝΕΛ 2%, Ένωση Κεντρώων 2%, ΛΑΕ 1,9%, Ποτάμι 1,1% και Πλεύση Ελευθερίας 1%. Το λευκό είναι στο 3,6%, το άλλο κόμμα στο 4,4% και η αποχή στο 8,8%.


Σχολιάστε εδώ