Εισαγγελική παρέμβαση για τη «σφαγή» των διευθυντών

Ο σάλος βέβαια που ξεσηκώθηκε από τις αποκαλύψεις που έρχονται συνέχεια στο φως παίρνει εκρηκτικές διατάξεις, αφού αποκαλύπτεται ότι οι συνδικαλιστές των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και της ΝΔ προχώρησαν σε μια πρωτοφανή ανίερη συμμαχία για να βολευτούν μεταξύ τους και να βολέψουν τους κολλητούς τους. Τη μεγαλύτερη κατακραυγή εισπράττει ο πρόεδρος του ΠΥΣΔΕ, του οργάνου δηλαδή που διενήργησε τις συνεντεύξεις, κ. Μουμούρης, για τον οποίον υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν να απομακρυνθεί άμεσα από τη θέση του για να πέσουν οι τόνοι και να εκτονωθεί η κατάσταση.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της κ. Μαρίας Παπαστεργίου, προσωπικής γραμματέως του κ. Μουμούρη, η οποία είχε τα λιγότερα αντικειμενικά κριτήρια (δηλαδή τίτλους σπουδών, εμπειρία, γλώσσες κ.λπ.), μόλις 8,5, όταν οι χειρότεροι, σε κάθε περίπτωση, είχαν πάνω από 12, και πήρε στη συνέντευξη άριστα (!), δηλαδή 7,67, με άριστα το 8, μόνο και μόνο για να γίνει διευθύντρια!

Αλήθεια, τα μέλη του ΠΥΣΔΕ και ειδικά οι συνδικαλιστές, ο κ. Σκλαβενίτης, ο κ. Κέλης και οι άλλοι, πώς βάλανε άριστα σε μια κυρία με μηδενική διδακτική εμπειρία, αφού ήταν συνέχεια σε θέσεις γραφείων; Γι’ αυτό αλλά και για όλα όσα έχουν έρθει στο φως μέχρι στιγμής υπάρχουν οξύτατες αντιδράσεις στα δύο κόμματα και στους υγιείς συνδικαλιστικούς κύκλους γι’ αυτήν την κατάντια. Οι εξελίξεις πάντως θα είναι τώρα καταλυτικές, καθώς η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης θα βγάλει κι άλλα, καθώς ο φάκελος που έχει στα χέρια του ο εισαγγελέας περιλαμβάνει κι άλλες κραυγαλέες περιπτώσεις που θα διερευνηθούν. Να σημειώσουμε ότι πρόσφατα, σε αντίστοιχη περίπτωση στο ΠΥΣΔΕ Καρδίτσας, τα μέλη του εκεί ΠΥΣΔΕ παραπέμφθηκαν σε δίκη με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος. Για να δούμε, εδώ τι θα γίνει…

***

• Μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία πήρε ο Δήμος Κορυδαλλού για να βοηθήσει τους γονείς που δεν έχουν οικονομική άνεση προκειμένου να εξοικονομήσουν τα απαραίτητα είδη των παιδιών τους για το σχολείο. Μέσα από το πρόγραμμα «ΣτηρίΖΩ» του δήμου, οι βιβλιοπώλες του δήμου συμφώνησαν να δημιουργήσουν μια Τράπεζα Σχολικών Ειδών, την οποία θα γεμίσουν με είδη που χρειάζονται τα παιδιά για το σχολείο, όπως τετράδια, στυλό, μολύβια κ.λπ., τα οποία θα διατεθούν στα φτωχά παιδιά της πόλης. Η τράπεζα αυτή θα γεμίσει με είδη που θα βάλουν οι ίδιοι οι βιβλιοπώλες αλλά και οι πελάτες τους, αφού με κάθε αγορά σχολικού είδους ένα αντίστοιχο θα πηγαίνει στην τράπεζα, αν φυσικά το επιθυμεί ο πελάτης, που θα καλύπτει την αξία του, με μειωμένη όμως τιμή.

• Από τις 14 μέχρι τις 17 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί φέτος η 9η Γιορτή Φιστικιού Αίγινας. Η φετινή γιορτή θα είναι ένα τετραήμερο γεμάτο από πολιτιστικές, ψυχαγωγικές και γαστρονομικές εκδηλώσεις που έχουν σκοπό να αναδείξουν τον πολιτισμό, την ιστορία και τις ιδιαιτερότητες του νησιού σε συνδυασμό με παραδοσιακές γεύσεις, ζυμωμένες με το αυθεντικό, ασυναγώνιστο αιγινίτικο φιστίκι. Η γιορτή τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και φυσικά του δημάρχου Αίγινας Δημήτρη Μούρτζη, ενώ πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής είναι η γνωστή από την πολυσχιδή δράση της στον Πειραιά και την Αίγινα Κατερίνα Σαλπέα – Στάθη.

• Προχωράει το θέμα του Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά. Την περασμένη Τετάρτη το μεσημέρι έγινε σύσκεψη στο δημαρχείο με τη συμμετοχή (εκτός του δημάρχου Γιάννη Μώραλη) του προέδρου του ΤΑΧΔΥΚ, του προέδρου της ΚΤΥΠ ΑΕ, του διευθυντή της Πολεοδομίας του δήμου, εκπροσώπων του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και άλλων, με σκοπό την προώθηση των έργων για την εναρμόνιση της στατικότητας του κτιρίου της πρώην Ραλλείου, το οποίο έχει παραχωρηθεί από τον δήμο για να γίνουν τα νέα δικαστήρια, με τον αντισεισμικό κανονισμό του 2015. Να σημειώσουμε ότι το ΕΜΠ, που έκανε τον έλεγχο στατικότητας του κτιρίου, απεφάνθη ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και ότι ο σκελετός βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Ωστόσο, με βάση τον σημερινό αντισεισμικό κανονισμό υπολείπεται κατά 28% για να εναρμονισθεί με τα στάνταρ του, καθώς από το 1970 που κτίσθηκε έχουν αλλάξει πολλά. Γι’ αυτό αποφασίσθηκε να συγκροτηθεί επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι του ΕΜΠ, της ΚΤΥΠ ΑΕ και της Πολεοδομίας του δήμου, για να ορίσουν τα ενισχυτικά έργα που πρέπει να γίνουν στον φέροντα σκελετό για να αποκτήσει την επιθυμητή στατική επάρκεια αλλά και να καθορίσουν το κόστος αυτών των εργασιών. Όταν τελειώσει το έργο της η Επιτροπή, θα καθορισθούν οι παρεμβάσεις που θα γίνουν και θα ανοίξει ο δρόμος για την έκδοση των οικοδομικών αδειών που είναι απαραίτητες για την έναρξη των εργασιών που θα μετατρέψουν το γιαπί σε Δικαστικό Μέγαρο.

***

• Πολλά και ενδιαφέρονται ευρήματα απέδωσε η υποβρύχια έρευνα που έγινε στο αρχαίο λιμάνι της Σαλαμίνας, στον όρμο των Αμπελακίων, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή Κυνόσουρας. Να σημειώσουμε ότι στον όρμο αυτόν είχε συγκεντρωθεί ο ενωμένος ελληνικός στόλος την παραμονή της ναυμαχίας. Εντοπίστηκαν, λοιπόν, καταποντισμένος ναός ή στοά, με ίδρυση στην Ελληνική Εποχή. Επίσης σπόνδυλος κίονα και μαρμάρινα θραύσματα στήλης αγαλμάτων και σκευών, όπλων, τμήματα λύχνων και αγγείων. Τεκμηριώθηκε, τέλος, κι ένας ισχυρός τετράγωνος πύργος από την οχύρωση της πόλης.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την Εφορεία Εναλίων (υπό τη διεύθυνση της δρ Αγγελικής Σίμωσι) και το Ινστιτούτο Εναλίων Αρχαιολογικών Ερευνών (υπό τη διεύθυνση του προέδρου του και καθηγητή Γιάννου Λώλου) με τη συνδρομή του Εργαστηρίου Θαλάσσιας Γεωλογίας και Φυσικής Ωκεανογραφίας Πανεπιστημίου Πατρών.


Σχολιάστε εδώ