Δωράκι 500 εκατ. ευρώ στους εργολάβους;

Πρώτος βγήκε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και μετά πήρε τη σκυτάλη ο Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος μάλιστα κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι χάρισε με τη διαπραγμάτευσή του 500 εκατ. ευρώ στους εργολάβους! Είπε συγκεκριμένα:

«Για άλλη μια φορά ακραίος προπαγανδιστής ο κ. Τσίπρας.

Μηδένισε το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων. Είπε ψέματα ότι το έργο της Ιόνιας Οδού ήταν έτοιμο κατά 50% το 2015, ενώ την περίοδο 2010-2014 ωρίμασε πάνω από 75%, ενώ τέλος ‘‘ξέχασε’’ ότι χάρισε με τη διαπραγμάτευσή του 500 εκατ. ευρώ στους εργολάβους».

Κατόπιν αυτού, ο λόγος ανήκει στο Μαξίμου…

***

Υπουργός, όχι μεσίτης…

Μυρίζομαι να ανάβει φωτιά εκεί στη ΔΕΗ με τους μνηστήρες που συσσωρεύονται για να πάρουν «φιλέτα», τα οποία είναι λίρα εκατό για τους… επενδυτές και δεν έχουν κανένα ρίσκο. Ήδη το Σωματείο Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ΔΕΗ «Σπάρτακος» έχει αρχίσει να πυροβολεί, με πρώτο στο στόχαστρο τον αρμόδιο υπουργό Γιώργο Σταθάκη.

Σε ανακοίνωσή τους καταλήγουν ως εξής: «Τα όσα πρόκειται να εξελιχθούν στον ενεργειακό τομέα το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα είναι τόσο σοβαρά και τόσο καθοριστικά, που απαιτούν από τον κ. Σταθάκη να παραμένει πιστός στον ρόλο του ως υπουργός και όχι να ‘‘παίζει’’ τον μεσίτη».

***

Νίκος Ανδρουλάκης: Το όνειρο μπορεί να σβήσει την παρακμή και τη μιζέρια

«Γυρίζουμε σελίδα με αυτούς που θέλουν να κάνουν και όχι με όσους θέλουν να γίνουν», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του για την ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Και επισήμανε:

«Η αλλαγή δεν θα έρθει αν περιμένουμε κάποιους άλλους να τη φέρουν.

Ο ελληνικός λαός χρειάζεται αξιοπρέπεια και ευημερία. Κυρίως όμως χρειάζεται να θυμηθεί ότι το όνειρο μπορεί να σβήσει από τον ορίζοντά μας την παρακμή και τη μιζέρια».

***

Αρρώστια η αρχομανία και η καρέκλα…

Το βλέπουμε εκεί στην Κεντροαριστερά, όπου για ένα αδειανό πουκάμισο, όπως την κατά­ντησαν οι κατά καιρούς… καταληψίες της, με αφορμή την εκλογή αρχηγού στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, οι διεκδικητές είναι δέκα! Είναι κυριολεκτικά πρωτόγνωρο, δεν υπάρχει προηγούμενο.

Έχει, όμως, την εξήγησή του. Έχουμε περάσει εδώ και χρόνια στη φτωχοποίηση της πολιτικής. Δεν παράγει πολιτικούς η… ευμάρεια και η εξαφάνιση του αγώνα και της πάλης στους δρόμους υπέρ των λαϊκών συμφερόντων.

Ξέρουν οι περισσότεροι από τους δέκα υποψήφιους προέδρους ότι δεν έχουν καμία τύχη. Όμως στη μοιρασιά της επόμενης μέρας όλο και κάποιο πόδι κάποιας καρέκλας θα πάρουν.

Δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς καρέκλα…


Σχολιάστε εδώ