Δεν κοιτάζει την καμπούρα του;

Κάποιοι, μάλιστα, θυμήθηκαν εκείνο το «είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα». Γέννημα – θρέμμα δεν είσαι, Κυριάκο, της οικογενειοκρατίας; Αν δεν ήσουν γιος του Κώστα Μητσοτάκη, θα ήσουν εκεί που είσαι; Τώρα με τον Τραγάκη θυμήθηκες το κληρονομικό δικαίωμα της καρέκλας στο κόμμα που είσαι; Και εξοργίσθηκες; Δεν ρίχνεις καμιά ματιά πόσοι από τους βουλευτές έχουν το… προπατορικό αμάρτημα; Η Όλγα Κεφαλογιάννη τι είναι; Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης από τον ουρανό έπεσε, όπως και αρκετά άλλα από τα υψηλόβαθμα στελέχη σου; Συγγενείς δεν έχεις στο στενό επιτελείο σου;

Ξέρω ότι αυτό τον καιρό έχεις πιέσεις από πατεράδες που θέλουν να παραδώσουν τη σκυτάλη σε κάποιο από τα παιδιά τους και άρπαξες την ευκαιρία, τώρα που ο Γιάννης Τραγάκης είναι απερχόμενος, να στείλεις το μήνυμα σε όλους εκείνους που σε εκβιάζουν.

Φυσικά και δεν είμαι υπέρ της κληρονομικής διαδοχής στη βουλευτική και στην υπουργική καρέκλα. Αλλά αυτό πρέπει, πρώτος απ’ όλους, να το σηματοδοτεί ο αρχηγός. Και βέβαια πάντα με την εξαίρεση από τον κανόνα, αν είναι αστέρι ο γιος και αυτό το έχει αναγνωρίσει η κοινωνία.


Σχολιάστε εδώ