Απεργούν!

Με έμμεσες απειλές εν όψει εκλογών ή με συγκαλυμμένες υποσχέσεις για την επόμενη ημέρα. Μέσω του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κ. Τσιάρα, μέσω του διευθυντή του γραφείου του Β. Μπεκίρη. Χωρίς κανένα αποτέλεσμα μέχρι σήμερα. Εν όψει και της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου, ο κ. Μητσοτάκης έχει -όπως λένε- αποφασίσει να κινηθεί λίγο πιο προσωπικά: Θα ξεκινήσει κύκλο επαφών με όλους τους βουλευτές, όπου, σύμφωνα με στενούς του συνεργάτες, θα τους… τρίξει τα δόντια και θα τους ζητήσει να βοηθήσουν πιο ενεργά στη μάχη που δίνει η παράταξη. Τι θα καταφέρει; ʼγνωστο…

***

16% οι γιοι και τα ανίψια

Ως… μήνυμα κατά της οικογενειοκρατίας προβλήθηκε από τα κε­ντρικά της Νέας Δημοκρατίας η απόφαση του Κυρ. Μητσοτάκη να θέσει εκτός ψηφοδελτίων τον υιό Τραγάκη. Σιγά το μήνυμα! Αυτήν τη στιγμή στις τάξεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας υπάρχουν 12 τουλάχιστον μέλη, που είναι γιοι, ανίψια, κ.λπ., πρώην βουλευτών ή στελεχών της παράταξης. Ήτοι ένα ποσοστό της τάξης του 15%-16%. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, άλλοι τόσοι γιοι, ξαδέλφια και λοιποί συγγενείς περιμένουν το πράσινο φως για να είναι υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές. Ορισμένοι το έχουν πάρει ήδη από το γραφείο του κ. Μητσοτάκη και ξεκίνησαν ήδη προεκλογική εκστρατεία. Συμπτωματικά, άπαντες είναι του κλίματος του αρχηγού.

***

Έχει φίλους η Φώφη στη ΝΔ

Κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, που έζησαν από πολύ κοντά τις εσωκομματικές εκλογές τόσο του 2009 όσο και του 2016, εκπέμπουν σήμα κινδύνου προς τη… Φ. Γεννηματά. Της συνιστούν, για την ακρίβεια, να μη συμφωνήσει να ανοίξει κατά ανεξέλεγκτο τρόπο το εκλογικό σώμα που θα πάρει μέρος στις εκλογές της Κεντροαριστεράς.

Επισημαίνουν ακόμη ότι δεν πρέπει να δεχτεί ψηφοφορία μέσω διαδικτύου. Σε αντίθετη περίπτωση «θα υπογράψει από μόνη της την πολιτική θανατική της καταδίκη», υπογραμμίζουν. «Αν δεν μπουν όροι και κανόνες», προσθέτουν, «τότε στις εκλογές θα ψηφίσουν και πολίτες που δεν έχουν καν σχέση με την Κεντροαριστερά».

***

Πήρε μπρος…

Dora is back! Η επιστροφή της Ντ. Μπακογιάννη στην πρώτη γραμμή, για την οποία έγραψε το «ΠΑΡΟΝ» την περασμένη Κυριακή, επιβεβαιώνεται στην πράξη. Τις προηγούμενες ημέρες επέδειξε μια άνευ προηγουμένου δραστηριότητα και μάλιστα σε όλα τα επίπεδα. Έδωσε δύο συνεντεύξεις, μία σε κυριακάτικη εφημερίδα («Real News») και μία τηλεοπτική (ΣKAΪ). Εξέδωσε δύο ανακοινώσεις ως τομεάρχης Οικονομίας και άσκησε δριμεία κριτική σε κυβερνητικές επιλογές (αποφάσεις). Παράλληλα και μέχρι το βράδυ της Παρασκευής είχε κάνει 26 αναρτήσεις στο Twitter, ενώ αναπαρήγαγε αναρτήσεις του Κυρ. Μητσοτάκη και στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.


Σχολιάστε εδώ