Απʼ όλα έχει ο μπαξές

Ο δήμος, σύμφωνα με την εταιρεία, ισχυρίστηκε ότι έκανε δύο διαγωνισμούς για την πρόσληψη ναυαγοσώστη, οι οποίοι απέβησαν άγονοι, πράγμα λίγο δύσκολο να γίνει πιστευτό, αφού στη Διαύγεια δεν υπάρχει τίποτα. Αντιθέτως, έγιναν απευθείας αναθέσεις ναυαγοσωστών σε όλες τις δημοτικές ενότητες του δήμου, εκτός της Πυλάρου, στην οποία ανήκει ο Μύρτος.Να σημειώσουμε ότι η Γαλάζια Σημαία για το 2018 θα εγκριθεί με ό,τι έγινε στον Μύρτο το 2017.

Τι να πούμε πλέον για τη συμπεριφορά των δημοτικών μας αρχόντων;

• Ούτε ένα ούτε δύο, σαράντα εννέα Μέσα Ενημέρωσης έκλεισαν με εντολή της κυβέρνησης της Βενεζουέλας το 2017. Την καταγγελία έκανε η μεγαλύτερη συνδικαλιστική ένωση εργαζομένων στα ΜΜΕ της χώρας κατά τη διάρκεια διαδήλωσης, μετά την εντολή της κυβέρνησης να διακοπεί η μετάδοση του σήματος δύο γνωστών ραδιοφωνικών σταθμών του Καράκας που εξέπε­μπαν τα τελευταία τριάντα χρόνια. Τις προηγούμενες μέρες είχε δοθεί εντολή να διακοπεί το σήμα των τηλεοπτικών σταθμών RCN και CARACOL και από τον Φεβρουάριο είχε διακοπεί το σήμα του ισπανόφωνου GNN, τον Απρίλιο του EL TIEMPO της Κολομβίας και του TODO NOTICIAS της Αργε­ντινής.

Οι εδώ θαυμαστές του καθεστώτος Μαδούρο ακούνε, βλέπουν τι γίνεται;

• Ρομποτάκια θα γίνουμε στο τέλος. Όταν δεν θα χρειάζεται να βγεις από το σπίτι σου, αφού, πλέον, πατώντας ένα κουμπί στον υπολογιστή σου βρίσκεις και αγοράζεις ό,τι σου χρειάζεται. Τελευταία, ο κολοσσός υψηλής τεχνολογίας Google συνασπίσθηκε με τον κολοσσό του λιανεμπορίου Walmart κόντρα στην Amazon. Όλοι γνωρίζουμε την Amazon, που ξεκίνησε ως διαδικτυακό βιβλιοπωλείο και εξελίχθηκε σε ένα γιγαντιαίο ηλεκτρονικό πολυκατάστημα και αυτήν τη στιγμή είναι η μεγαλύτερη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου στον κόσμο. Η Google και η Walmart λοιπόν δημιούργησαν κοινή πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου για να χτυπήσουν την Amazon. Χαρακτηριστικός είναι ο αριθμός των επισκεπτών που επισκέφθηκαν τον ιστότοπο της Walmart τον Ιούλιο (περίπου 83,6 εκατομμύρια χρήστες), χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα, αφού η Amazon παραμένει η πρώτη επιλογή στις ηλεκτρονικές αγορές για τους περισσότερους καταναλωτές.

• Να είσαι υπουργός, να κάνεις υπηρεσιακό ταξίδι στην Κύπρο μαζί με την ειδική σύμβουλό σου και να προνοείς στην απόφαση της αποζημίωσης (εισιτήρια, κόστος διαμονής) να περιλαμβάνονται και τα διόδια της Αττικής Οδού (2,80 + 2,80 = 5,60 ευρώ), εάν χρησιμοποιηθεί ΙΧ για τη μετάβαση προς και από το αεροδρόμιο, μας ξεπερνάει…

• Πάει και ο τελευταίος ομογενής σύμβουλος του Τραμπ Τζορτζ Τζιτζίκος. Μετά την απομάκρυνσή του, στις 31 Ιουλίου, από τον Λευκό Οίκο, αποψιλώθηκε και από τις τελευταίες αρμοδιότητες που είχε και αφορούσαν τη διοργάνωση των συγκε­ντρώσεων του Τραμπ. Αιτία η μικρή προσέλευση του κόσμου στο Φοίνιξ, την περασμένη εβδομάδα, σε εκδήλωση που την ευθύνη της διοργάνωσης είχε ο ομογενής σύμβουλος του Προέδρου. Τελειώνοντας την ομιλία του ο Τραμπ «τελείωσε» και τον Τζορτζ Τζιτζίκο, που ήταν ένας από τους πιο πα­λιούς συνεργάτες του. Μεγάλος εκνευρισμός επικρατεί στον Λευκό Οίκο…

Γιατί, άραγε;

• Πολλές φορές η στήλη έχει γράψει ότι ο Πάπας Φραγκίσκος είναι πράγματι «αλλιώτικος» από όσους έχουν περάσει μέχρι σήμερα από το Βατικανό. Στο βιβλίο «Πολιτική και Κοινωνία», που θα κυκλοφορήσει αυτόν τον μήνα και περιλαμβάνει συζητήσεις του αργεντίνου Ποντίφικα με τον γάλλο ερευνητή Ντομινίκ Βολτόν, ο Πάπας μιλά για θέματα-ταμπού, όπως για τους παιδεραστές ιερείς, τις σχέσεις της Χριστιανοσύνης με το Ισλάμ, τους γάμους μεταξύ ομοφυλόφιλων και προχωράει και σε πιο προσωπικές εξομολογήσεις.

Μιλά για τις γυναίκες που γνώρισε, την ψυχανάλυση που έκανε και τα πρόσωπα που τον επηρέασαν, αναφέροντας μια κομμουνίστρια και την Εβραία ψυχαναλύτριά του.«Ευχαριστώ τον Θεό που γνώρισα ʽʽπραγματικές γυναίκεςʼʼ στη ζωή μου», επισημαίνει και κάνει αναφορά στη μητέρα του, στις αδελφές του αλλά και στις φίλες από την εφηβεία του μέχρι τώρα.

Για την Έσθερ Μπαλεστρίνο ντε Καρεάγκα, την κομμουνίστρια φίλη του, που σκοτώθηκε κατά την περίοδο της δικτατορίας στην Αργεντινή και η οποία είχε βοηθήσει να ιδρυθεί το κίνημα των «Μητέρων της Πλατείας Μαΐου», αναφέρει:

«Μου έμαθε να σκέφτομαι την πολιτική πραγματικότητα… χρωστώ πολλά σʼ αυτήν τη γυναίκα. Κάποτε μου είπαν ότι είμαι κομμουνιστής και εγώ απάντησα πως κομμουνιστές είναι οι χριστιανοί και οι άλλοι μας έκλεψαν το λάβαρο».

Θέλει κότσια, πράγματι, για να τα πεις όλα αυτά.

***

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις

«Κλαρίνο» στέκεται ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου δίπλα στον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Geoffrey Pyatt. Ο πρέσβης επισκέφθηκε τη Ρόδο για να συζητήσει για επενδύσεις των ΗΠΑ στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.


Σχολιάστε εδώ