1,9 δισ. ευρώ δίνουν 1.019.410 αυθαίρετα!

Και καμία κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν αντιμετώπισε το πρόβλημα, όχι γιατί δεν μπόρεσε, αλλά γιατί δεν ήθελε στην ουσία, περιοριζόμενη σε απειλές για μέτρα και βαριές ποινές για τους παράνομους εργολάβους, για τους οποίους είναι γνωστό σε κάθε τοπική πιάτσα ότι αναλαμβάνουν την κατασκευή αυθαιρέτων (όποιου είδους), έχο­ντας και τα «κονέ» με τις αρμόδιες υπηρεσίες, οι οποίες κάνουν ότι δεν ξέρουν τίποτε για τον… φόνο!

Και έτσι η Ελλάδα έχει γεμίσει με περιοχές αυθαιρέτων, οι οποίες μετά από χρόνια, έναντι κάποιου προστίμου, νομιμοποιούνται, με το εκάστοτε γκουβέρνο να δηλώνει σε αυστηρούς τόνους ότι δεν θα επιτραπεί από δω και πέρα το ξεφύτρωμα νέων αυθαιρέτων.

Και, ως συνήθως, οι κυβερνήσεις και οι κατά καιρούς υπουργοί Δημοσίων Έργων μένουν στα λόγια.

Έτσι, λοιπόν, μία ακόμη νομιμοποίηση αυθαιρέτων έγινε την εβδομάδα που πέρασε από την παρθενική κυβέρνηση της πρώτη φορά Αριστεράς. Νομιμοποιούνται πάνω από 1.019.410 αυθαίρετα, τα οποία δηλώθηκαν από το 2011 και μετά. Και ο Τσακαλώτος τρίβει τα χέρια του γιατί το ποσό που θα μπει στο συρτάρι ανέρχεται σε 1,9 δισεκατομμύριο ευρώ. Και πάμε για την επόμενη γενιά αυθαιρέτων…

Την πρωτιά στη χώρα συνεχίζει και σε αυτήν τη… φάση να την έχει η Αττική με 267.500 κατοικίες που έχουν αυθαιρεσίες. Συνολικά σε όλη τη χώρα έχουν δηλωθεί 80.000.000 τετραγωνικά μέτρα παράνομων κτισμάτων, που είναι το εμβαδόν 971.248 κατοικιών. Να σημειωθεί ότι στη χώρα υπάρχουν 6.384.353 κατοικίες.


Σχολιάστε εδώ