185 ευρώ η σύνταξη στις χήρες!

Η πλειονότητα αυτών κυμαίνεται σε ποσά από 185 μέχρι 250 ευρώ. Και αυτό συμβαίνει σε περιπτώσεις χηρείας που λόγω ηλικίας των δικαιούχων δεν λαμβάνουν το ποσό της εθνικής σύνταξης αλλά μόνο το λεγόμενο «ανταποδοτικό», που είναι αναμενόμενα (μετά και τις ρυθμίσεις του νόμου Κατρούγκαλου) πολύ μικρό.

Αμέσως ενημερώθηκε ο διοικητής του ΕΦΚΑ και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και δόθηκε εντολή να σταματήσουν οι αρμόδιοι υπάλληλοι να «οριστικοποιούν» αυτές τις αποφάσεις συνταξιοδότησης και να περιμένουν νεότερες εντολές… χωρίς, όμως, να ειπωθεί τίποτα σχετικά με το τι θα γίνει τελικά!

Για να γίνει κατανοητό για το τι είδους μειώσεις πρόκειται, θα αναφέρουμε μια πραγματική περίπτωση, όπου η χήρα, ενώ με τις προηγούμενες διατάξεις θα λάμβανε 800 ευρώ, σήμερα έχει λαμβάνειν μόλις 350 ευρώ, ενώ θα έχει και κρατήσεις για ασθένεια 6%!

Να σημειωθεί ότι για όλες τις περιπτώσεις που λάμβαναν ως προσωρινή σύνταξη 345 ευρώ τώρα η σύνταξη που θα εκδοθεί θα είναι μικρότερη. Θα πρέπει δε από πλευράς υπηρεσιών ΕΦΚΑ να αναζητηθούν τα χρήματα, πιθανώς σε άτοκες δόσεις, που αναπόφευκτα θα μειώσουν ακόμη περισσότερο το τελικό ποσό που θα λαμβάνει η χήρα!


Σχολιάστε εδώ