Πολλά έχει επενδύσει ο Τσίπρας στην επίσκεψη του Μακρόν

Στην κυβέρνηση υποστηρίζουν ότι η επίσκεψή του στην Αθήνα συνιστά έμπρακτη υποστήριξη των προσπαθειών που καταβάλλει η χώρα μας για την ανάκαμψη και την έξοδο από την κρίση και ταυτόχρονα αναγνώριση του αναβαθμισμένου γεωστρατηγικού ρόλου που διαδραματίζει στην ευρύτερη περιοχή.

Στην κυβέρνηση περιμένουν οφέλη ακόμη και σε οικονομικό επίπεδο, καθότι πιστεύουν ότι η παρουσία σημαντικών γάλλων επιχειρηματιών θα δώσει νέα πνοή στον τομέα των ξένων επενδύσεων.

Ο γάλλος Πρόεδρος φθάνει στην Αθήνα την προσεχή Πέμπτη και θα γίνει δεκτός με τις μεγαλύτερες τιμές από την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας μας. Η τελετή υποδοχής με τιμητικό άγημα θα οργανωθεί στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όπου ο κ. Μακρόν θα καταθέσει στεφάνι.

Στη συνέχεια θα κατευθυνθεί προς το Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα συναντηθεί με τον Πρ. Παυλόπουλο, θα συζητήσουν κατʼ ιδίαν και θα κάνουν στο τέλος δηλώσεις. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα απονείμει στον κ. Μακρόν τον Μεγάλο Σταυρό του Σωτήρος, την ανώτατη διάκριση του ελληνικού κράτους. Στη συνέχεια ο γάλλος Πρόεδρος θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, ενώ θα ακολουθήσει συνάντηση με διευρυμένες τις αντιπροσωπείες των δύο χωρών, όπου μετά το πέρας της συζήτησης θα δώσουν κοινή συνέντευξη.

Αργότερα το βράδυ ο Πρ. Παυλόπουλος θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμήν του κ. Μακρόν, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στην προσφώνηση-αντιφώνηση.

Κατά την παραμονή του στην Αθήνα, ο γάλλος Πρόεδρος θα μιλήσει σε εκδήλωση που θα διοργανωθεί στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», ενώ θα παραστεί και στη δεξίωση που θα παρατεθεί προς τιμήν των Γάλλων που ζουν ή δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.

Δεν έχει μέχρι αυτήν την ώρα διευκρινιστεί αν θα μιλήσει ή όχι σε εκδήλωση στον χώρο της Πνύκας, όπως φημολογείται.

Όπως έγραψε σχετικά το «ΠΑΡΟΝ» στο φύλλο της περασμένης Κυριακής, τον Εμ. Μακρόν θα συνοδεύουν στην Αθήνα εκπρόσωποι μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στους χώρους της ενέργειας, των καυσίμων, των υποδομών, των φαρμάκων κ.λπ.

Στις πρώτες θέσεις της λίστας οι Thales (αεροναυπηγική, αμυ­ντικά συστήματα), Vinci (υποδομές – μεταφορές), Biomerieux (φάρμακα), Accor (τουρισμός), Total (καύσιμα – λιπαντικά) κ.ά.

Το δικό της, ξεχωριστό πρόγραμμα θα έχει η σύζυγος του γάλλου Προέδρου Μπριζίτ. Θα συνοδεύεται από τη σύζυγο του Προέδρου της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλου, με εξαίρεση την επίσκεψη στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, όπου μαζί της θα είναι η σύζυγος του πρωθυπουργού Μπ. Μπαζιάνα.


Σχολιάστε εδώ