Παίρνει πάνω της το παιχνίδι η Ντόρα

Εκών-άκων, ο πρώτος αποδέχθηκε την άποψη της πρώην υπουργού ότι δεν είναι δυνατόν την επίσημη γραμμή σε σημαντικά μάλιστα ζητήματα να την καθορίζει ο Άδ. Γεωργιάδης ή ο Μ. Βορίδης, που ούτως ή άλλως αποτελούν μια μικρή μειοψηφία στη Νέα Δημοκρατία. Δεν έμειναν ωστόσο στις διαπιστώσεις, αλλά συμφώνησαν -λένε οι πληροφορίες- στο εξής η Ντ. Μπακογιάννη να έχει πιο ενεργό ρόλο στη χάραξη της στρατηγικής. Ταυτόχρονα, θα πυκνώσει τις δημόσιες παρεμβάσεις της, σε μια προσπάθεια να αμβλυνθούν οι ε­ντυπώσεις που -όχι άδικα- δημιουργήθηκαν για στροφή της Νέας Δημοκρατίας προς τα… δεξιά της Δεξιάς. Το ερώτημα είναι πώς θα αντιδράσει κυρίως ο κ. Γεωργιάδης, αν δηλαδή θα συμβιβαστεί σε πιο δεύτερους ρόλους και θα περιοριστεί στα καθήκοντα του τομεάρχη Άμυνας. Ενδιαφέρον έχει πώς ακριβώς θα αντιδράσει –παρασκηνιακά, ως συνήθως- η πλευρά του Αντ. Σαμαρά, ο οποίος είναι παγίως, ειδικά δε σʼ αυτήν την περίπτωση, υπέρ της όξυνσης και της πόλωσης με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλ. Τσίπρα.

Κυρ. Μητσοτάκης και Ντ. Μπακογιάννη συμφώνησαν από δω και πέρα να δοθεί έμφαση στην προσέγγιση των κεντρώων ψηφοφόρων, σημαντικό τμήμα των οποίων έχει πάρει θέση στην πτέρυγα των αναποφάσιστων, απογοητευμένο από όσα συνέβησαν στη χώρα τα τελευταία χρόνια. Η Ντ. Μπακογιάννη έχει αρχίσει ήδη να βάζει το αποτύπωμά της στη στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας, καθώς -σύμφωνα πάντα με πληροφορίες- μετά από δική της παρέμβαση ο κ. Μητσοτάκης έριξε τους τόνους κι έβαλε νερό στο κρασί του στη διένεξή του με την κυβέρνηση για τη Σύνοδο της Εσθονίας και τα περί ναζισμού και σταλινισμού. Ούτε μία ούτε δύο, αλλά τρεις φορές στη διάρκεια της εβδομάδας διευκρίνισε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν ταυτίζει τον ναζισμό με τον κομμουνισμό. Υπενθύμισε δε τη στάση που είχε τηρήσει ο ιδρυτής της παράταξης Κων. Καραμανλής αρχικά και στη συνέχεια ο Κων. Μητσοτάκης έναντι του ΚΚΕ και της Αριστεράς γενικότερα. Η οπισθοχώρηση αυτή κρίθηκε αναγκαία, καθώς η αρχική απόφαση για σκληρή γραμμή αποδείχθηκε λανθασμένη και επιζήμια για την παράταξη. Εξ ου και οι τοποθετήσεις του κ. Μητσοτάκη είχαν εμφανώς απολογητικό χαρακτήρα.

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Μπακογιάννη είχε πολύ νωρίς διαχωρίσει τη θέση της στη διαμάχη αυτή με ανάρτησή της στα social media, όπου είχε τονίσει ότι για αυτά τα ζητήματα έχει αποφανθεί προ πολλού η Ιστορία. Η ενεργοποίηση της πρώην υπουργού σίγουρα δεν θα έχει προκαλέσει ρίγη ενθουσιασμού σε ορισμένους από τους στενούς συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, οι οποίοι θεωρούν ότι εκείνη εκπροσωπεί το παλιό και καλό είναι να μην παίρνει θέση στη βιτρίνα!


Σχολιάστε εδώ