Πάμε καλά… πολύ καλά…

o Δεν πρόλαβε να γυρίσει ο φορολογούμενος με την οικογένειά του από τις διακοπές, όπου πήγε για να ξεσκάσει από τη μόνιμη κατάθλιψη που ζει, και βουνό τα ειδοποιητήρια για φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ και τέλη κυκλοφορίας, μαζί με τον λογαριασμό για το ρεύμα, το νερό, τα δημοτικά τέλη και άλλα πολλά, ων ουκ έστιν αριθμός.

Το συνολικό ποσό που θέλει να εισπράξει μόνο το Δημόσιο είναι ΟΚΤΩ δισ. ευρώ! Ψιλοπράγματα, δηλαδή. Κάτι… πενταροδεκάρες είναι…

o Θύμα των Μνημονίων και η Παιδεία. Από 185.917 που ήταν το 2008 – 2009 οι εκπαιδευτικοί (καθηγητές και δάσκαλοι) σήμερα έχουν μειωθεί στους 134.415, ήτοι 51.502 λιγότεροι. Οι περιοχές με τα μεγαλύτερα κενά σε δασκάλους είναι τα Δωδεκάνησα (ποσοστό 40% με 45%), η Κρήτη (35%) και ο Έβρος (15%). Σε καθηγητές οι μεγαλύτερες ελλείψεις είναι στο Ηράκλειο, στις Κυκλάδες, στην Ευρυτανία και στον Έβρο.

o Την ίδια ώρα, απόδειξη ότι χρήμα υπάρχει, μειώθηκαν οι πωλήσεις κατά 3,7% στις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές / tablets και στις τηλεοράσεις τελευταίας τεχνολογίας.

o Παράρτημα της Κίνας θα γίνουμε, όπως πάει. Τα τελευταία χρόνια έχει επενδύσει στην Ελλάδα πάνω από 7 δισ. ευρώ και έπεται συνέχεια.

o Άντε να δούμε ποιοι θα είναι οι 10.000 τυχεροί από τους μακροχρόνια ανέργους ηλικίας 55-67 ετών που θα συμμετάσχουν σε προγράμματα του ΟΑΕΔ για απασχόληση σε επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς του Δημοσίου και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Αλήθεια, γιατί η επιλογή να μη γίνει με… κλήρωση, όπως είχε προτείνει για τους σημαιοφόρους στα σχολεία ο Γαβρόγλου; Η υποβολή των αιτήσεων αρχίζει από μεθαύριο, Τρίτη.

o Κατά 1,2% έπεσαν οι τιμές των ακινήτων το βʼ τρίμηνο του 2017. Ο ΕΝΦΙΑ, πάντως, δεν πέφτει…

o Αντί κέρδη, ζημίες έχει και φέτος το Ταμείο Ξεπουλήματος της Δημόσιας Περιουσίας, το γνωστό ΤΑΙΠΕΔ. Στο πρώτο τρίμηνο του 2017 οι ζημίες ήταν 1.175.000 ευρώ έναντι 966.000 ευρώ που είχε πέρυσι το αντίστοιχο τρίμηνο. Ωραίες οικονομίες κάνουν οι διοικούντες.


Σχολιάστε εδώ