Η χώρα μας κατάντησε ένα απέραντο τρελοκομείο!

Δυστυχώς, η χώρα μας κατάντησε ένα απέραντο τρελοκομείο, αφού τόσο το πολιτικό προσωπικό της κυβέρνησης και, ακόμη περισσότερο, αυτό της αντιπολίτευσης αποδεικνύονται κατώτερα των περιστάσεων. Καταστάσεων τέτοιων που μας επιβλήθηκαν, μέσω των Μνημονίων, από τους δανειστές, στα οποία ο διάσημος -πλέον- ανά την υφήλιο Γιωργάκης κατάφερε σε μία μόλις νύχτα να μας εντάξει για να μας σώσει από τον κακό μας τον καιρό… ενώ καμιά κυβέρνηση -έως σήμερα- δεν κατάφερε να μας βγάλει από αυτά, εκτός των ψεύτικων υποσχέσεων εξόδου από την… αυριανή!

Η σημερινή κυβέρνηση και ο Αλέξης, ιδιαιτέρως, που όλοι τον πιστέψαμε, έκανε την επικοινωνία προπαγάνδα, κτίζοντας κολοσσιαίο υπουργείο, με τέσσερις μοναδικές, και όχι μόνο, γενικές γραμματείες αλλά και την ακριβοπληρωμένη κρατική μας τηλεόραση ως εργαλείο πολιτικής. Ακόμη, για να έχει το θάρρος να ανέβει στη Θεσσαλονίκη, μας ανακοίνωσε τρία «κολοσσιαία» νομοσχέδια, της εκπαίδευσης, του ασφαλιστικού – εργασιακού Μεσαίωνα και της διοικητικής απο-μεταρρύθμισης της επομένης τριετίας. Δηλαδή, άλλα λόγια να αγαπιόμαστε, αφού από κατάργηση των πανελλαδικών, της παπαγαλίας και της παραπαιδείας αύξησε ελαφρώς στο νέο λύκειο τις εσωτερικές εξετάσεις, στην ασφάλιση οι επιβαρύνσεις τα επόμενα χρόνια θα ξεπεράσουν τα 7 δισ. ευρώ, ενώ η εκ περιτροπής εργασία έγινε καθεστώς και, βέβαια, η διοίκηση θα μεταρρυθμιστεί, «γραφειοκρατικώς», έως την επόμενη τριετία, αφού ενδεχομένως θα έχει αλλάξει η κυβέρνηση και θα έρθει ο ειδικός, όχι στην επίλυση της χρόνιας πολυνομίας, αλλά στις απολύσεις, ο Κυριάκος.

Αλέξη, θα θέλαμε να σου επιστήσουμε την προσοχή -καθώς και σε διάσημα στελέχη σου, όπως τον κ. Τριανταφυλλίδη, πρώην επαναστάτη-δημοσιογράφο της εκ Θεσσαλονίκης κρατικής μας τηλεόρασης- να καλμάρεις λίγο, αφού δεν είσαι κλέφτης αλλά σίγουρα, πολιτικός ψεύτης. Οφείλουμε βέβαια να σου υπενθυμίσουμε ότι -μες στη χαρά της εξουσίας- ξέχασες πως βούλιαξε η μεσαία τάξη στην Ελλάδα και από 50% το 2010, όταν εισήχθη στην αγκαλιά των δανειστών μας, έφτασε αισίως στο 20%, η περιουσία των πατριωτών μας μειώθηκε μόνο… 587 δισ. ευρώ, η αξία του πλούτου των νοικοκυριών εξατμίστηκε κατά 40%, τα «κόκκινα» δάνεια έφτασαν στην κόλαση -καίτοι οι τράπεζες ανακεφαλαιοποιήθηκαν άπειρες φορές- και οι κατασχέσεις έγιναν περισσότερες και από τα αυγά του Πάσχα.

Σε αντίθεση με την αισιοδοξία του οικονομικού επιτελείου, στα 682 εκατ. ευρώ -μόνο- έφτασε η τρύπα από τα έσοδα, ενώ οι δαπάνες του προϋπολογισμού για κοινωνικές ανάγκες, όπως των νοσοκομείων, βαίνουν συνεχώς μειούμενες.

Και, επιπλέον, οι συνολικές οφειλές για προμήθειες, συντάξεις και επιστροφή φόρων ξεπέρασαν τα 5 δισ. ευρώ, ενώ την ίδια ώρα ο τζίρος στα supermarkets, μειώθηκε 1% και ακολουθεί νέο τσουνάμι φόρων, που δεν έχει τελειωμό. Τέλος, σε «ουρά» τουλάχιστον δεκαεπτά μηνών βρίσκονται οι άμοιροι συνταξιούχοι, αφού το έργο του υπουργείου Εργασίας κρίθηκε ως εξαιρετικό ενώ και η έκθεση της Eurobank, δυσαρεστώντας -ολίγον- την κυβέρνηση, επισημαίνει ότι η χώρα μας για σειρά ετών θα βρίσκεται σε καθεστώς Μνημονίων, επιτροπείας και αβεβαιότητας.

Αλέξη μας, αντί για τις -από καιρό- «αέρινες» κυβιστήσεις σου στους δανειστές, που μοιάζουν λίγο με ιπτάμενους δίσκους, θα σε παρακαλούσα, για έσχατη φορά, να κάνεις μια προσπάθεια μήπως μας βγάλεις τη θηλιά που μας φόρεσαν κολάρο στον λαιμό ο Γιωργάκης και οι κολλητοί του, κυνηγώντας -ελαφρώς- τα αρπακτικά, που μόνο στις τράπεζες του εξωτερικού εξήγαγαν -καθαρό- μαύρο χρήμα πάνω από 120 δισ. ευρώ, και να δώσεις και ρίξεις καμιά ματιά στη φοροδιαφυγή, μπας και καταφέρεις κάτι, αφού πρώτα μειώσεις τα απίστευτα ποσοστά φόρων και εισφορών.

Η αντιπολίτευση -από την άλλη- ψάχνεται για να βρει τον δρόμο της Κεντροαριστεράς, που άφησε ο Ανδρέας, γιʼ αυτό άπειροι σε αριθμό επιζητούν να γίνουν πρωτοπόροι και να του μοιάσουν, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση αναζητά τρόπους να διαφωνήσει ανάμεσα στον Στάλιν και τον Χίτλερ, αφού το μόνο που μπορεί να εφαρμόσει όταν γίνει κυβέρνηση είναι οι απολύσεις!

Ο Κυριάκος, κατώτερος των καταστάσεων, απώλεσε ακόμη και τον έλεγχο του ίδιου του κόμματός του -βάσει πληροφοριών-, αφού, ο δύσμοιρος, εξελέγη αρχηγός αποκλειστικά από τις εμμονές του Αντώνη, που χρησιμοποίησε σαν Δούρειο Ίππο τον Άδωνη-Σπυρίδων, από φόβο μην ξαναβρεί στο διάβα του τον φυσικό ηγέτη, της παράταξης, τον Καραμανλή, αφού ποτέ του δεν ξεπέρασε το κόμπλεξ ότι δεν είναι πλέον αρχηγός.

Έτσι, ο Κυριάκος, αδύναμος για αντιπολίτευση, οδηγεί σε ματαιοδοξία τον λαό, ο οποίος χάνει και την παραμικρή του ελπίδα, αφού εκτός μιας κακιάς κυβέρνησης και ενός μετριότατου πρωθυπουργού, έχει και μια κάκιστη αξιωματική αντιπολίτευση, μʼ έναν ανύπαρκτο αρχηγό.

Ανένδοτος


Σχολιάστε εδώ