Επί του πιεστηρίου

Μόνο που στον χώρο αυτό δεν μπορούν να τα βρουν μεταξύ τους. Γιατί όλοι θέλουν να γίνουν αρχηγοί. Μόνο η κουτσή Μαρία λείπει… Έχουν, μάλιστα, μαζευτεί από… γειτονιές που ποτέ δεν είχαν και δεν έχουν και σήμερα καμία επαφή με το παραδοσιακό ΠΑΣΟΚ. Απλώς θέλουν να το ελέγξουν για να το σύρουν στην αγκαλιά της Δεξιάς. Δεν θα τα καταφέρουν. Πολύ δύσκολα θα χάσει η Φώφη.

Από κει και πέρα, αν δεν είναι ένα μόνο το κόμμα και κρατήσουν τα κομματίδιά τους οι διάφοροι αρχηγίσκοι, το αύριο δεν έχει μέλλον.

Κακά τα ψέματα, πάντως, ακόμη και σήμερα το γήπεδο της Κεντροαριστεράς έχει μεγάλη ζήτηση.

Από αριστερά και από δεξιά. Όχι χωρίς λόγο. Ξέρουν ότι είναι το κλειδί που οδηγεί στο Μαξίμου.

Ούτε η… Πηνελόπη να ήταν… Μόνο που στη συνέχεια αποστατούν…

***

Να μη χαλάσουμε το χατίρι του ανθρώπου μας, του κυρ Σόιμπλε. Να του στήσουμε ένα άγαλμα, για να θυμόμαστε στον αιώνα τον άπαντα ποιον πρέπει να αποφεύγει όχι μόνο ο Έλληνας αλλά και ο κάθε πολίτης άλλης χώρας για να μην πεινάσει, να μη βάλει λουκέτο στο μαγαζί του, να μη μείνει άνεργος, να μη φτάσει στο αμήν και αυτοκτονήσει.

***

Τα έψαλε, όχι σε πλάγιο ήχο αλλά σε ευθύ, τσεκουράτο λόγο, στα «Νέα» ο Μίκης Θεοδωράκης. «Με τρομάζει η αντικομμουνιστική υστερία που κατακλύζει την εφημερίδα σας», γράφει στην επιστολή που τους έστειλε. Και προσθέτει: «Το μόνο που μετράει για σας είναι η ήττα μας στον Εμφύλιο και η ενόχλησή σας γιατί η ιδεολογία της Αριστεράς εξακολουθεί να υπάρχει, να δρα και να επιδρά ύστερα από τόσους και τόσους διωγμούς».

***

Συμβαίνουν πράγματα που πριν από κάποια χρόνια θεωρούνταν αδιανόητα. Και, δυστυχώς, σήμερα είναι γεγονότα. «Συμμορία οκτώ ανηλίκων, 13 και 14 ετών, πίσω από κλοπές, βανδαλισμούς και φωτιά σε σχολεία της Ηλιούπολης», αναφέρει το αστυνομικό δελτίο!

Αυτή η… εξέλιξη δεν ήρθε έτσι, από το πουθενά. Κάποιοι έφτιαξαν το υπόστρωμα. Γκρέμισαν αξίες και πρότυπα. Και το πρόβλημα θα επεκτείνεται όσο δεν υπάρχει το αντίδοτο σε αυτό που κάνει δεκατριάρηδες κλέφτες. Και την ευθύνη την έχουμε όλοι, που κοιτάμε μόνο τον εαυτούλη μας και πέρα από εμάς «γαία πυρί μειχθήτω»…

***

Μια απόδειξη, η προκλητική ενέργεια της κυρίας διευθύνουσας συμβούλου του ΕΟΠΠΕΠ Ελένης Γιαννακοπούλου, η οποία τον Δεκαπενταύγουστο πέταξε την εικόνα της Παναγίας, προφανώς γιατί την… ενοχλούσε! Για την πράξη διέταξε προκαταρτική εξέταση η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών.

***

Βαρύς ο φόρος αίματος που πληρώνουν οι εργαζόμενοι – συμβασιούχοι της τοπικής αυτοδιοίκησης που δουλεύουν στην αποκομιδή των απορριμμάτων. Μετράει θύματα ο κλάδος, η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Μέσα σε πέντε μέρες δύο ακόμη εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους. Δεν μπορεί να μη φταίει τίποτε. Πόσο αίμα πρέπει να χυθεί ακόμη για να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες και τα υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών προκειμένου να λάβουν άμεσα μέτρα για να σταματήσουν να προστίθενται συνεχώς νέα ονόματα στη «μαύρη λίστα» των δυστυχημάτων στους ΟΤΑ; αναρωτιέται η ΠΟΕ-ΟΤΑ.


Σχολιάστε εδώ