Αντικαραμανλικές ταυτότητες…

Σημειώνω ότι μόνο για τη θέση του εκπροσώπου Τύπου έχουν ακουστεί τρία με τέσσερα ονόματα, άπαντες δημοσιογράφοι. Μεταξύ αυτών, ο Μπ. Παπαναγιώτου, ο Άρης Πορτοσάλτε και ο Γ. Πρετε­ντέρης. Ο πρώτος θεωρείται άνθρωπος του Αντ. Σαμαρά, ο δεύτερος διατηρεί προνομιακές σχέσεις με τον Άδ. Γεωργιάδη, ο δε τρίτος και με τους δύο. Τι είναι αυτό που «συνδέει» τους τρεις (επίδοξους διαδόχους του Β. Κικίλια…); Το… «μίσος» τους για τον Κ. Καραμανλή!

***

Ποιος;

Γαλάζιος (τηλεοπτικός) δημοσιογράφος, που ορισμένοι στην παράταξη αποκαλούν «τρίτο αντιπρόεδρο», λόγω της επιρροής που ασκεί στην ηγεσία, ετοιμάζεται να… βγει από την κουρτίνα. Να εγκαταλείψει τον ρόλο που άτυπα διαδραματίζει και να αναλάβει επιτελική θέση. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η σύζυγός του έχει εδώ και μήνες αποσπαστεί στα κεντρικά γραφεία στην Πειραιώς. Τα επισημαίνω όλα αυτά διότι ο εν λόγω δημοσιογράφος είναι τιμητής των πά­ντων, κήρυκας της δεοντολογίας και της αξιοπρέπειας…

***

Στις 25 Σεπτεμβρίου θα συζητηθεί στη Βουλή η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση εξεταστικής επιτροπής σχετικά με την εμπλοκή του Π. Καμμένου στην υπόθεση με το ναρκωπλοίο «Noor 1». Τουλάχιστον αυτή είναι η πρόθεση του προεδρείου, αν και στην Πειραιώς θεωρούν ότι η κυβέρνηση θα ψάξει να βρει λόγους για να το καθυστερήσει ακόμη περισσότερο, προκειμένου να ξεχαστεί κι άλλο η υπόθεση. Προειδοποιούν δε ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης θα πέσει στο κενό και αφήνουν να εννοηθεί ότι τις επόμενες ημέρες θα δουν το φως της δημοσιότητας νέα συνταρακτικά στοιχεία για την εμπλοκή του υπουργού Άμυνας στη σκοτεινή αυτή υπόθεση. Στοιχεία που -όπως λένε- θα φέρουν σε δύσκολη θέση τον πρωθυπουργό, αλλά κυρίως τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που θα κληθούν να προστατεύσουν με την ψήφο τους τον κ. Καμμένο.

***

Στη Νέα Δημοκρατία επιμένουν ότι έχουν προτάσεις για όλα τα μείζονος σημασίας ζητήματα, αλλά για το ότι δεν τις έχουν πληροφορηθεί οι πολίτες φταίνε τα… Μέσα Ενημέρωσης. Κι αυτό δεν είναι θέση και άποψη κάποιων παρατρεχάμενων στην Πειραιώς αλλά της ίδιας της ηγεσίας. Μιλώντας στη συνεδρίαση των τομεαρχών, ο Κυρ. Μητσοτάκης σε μια αποστροφή του ανέφερε: «Τον τελευταίο χρόνο καταθέσαμε πολλές θετικές προτάσεις που δεν έτυχαν όσης προβολής θα ήθελα». Από το επιτελείο του ρίχνουν ευθύνες και στους βουλευτές, που δεν φρόντισαν να μάθει ο κόσμος τις προτάσεις αυτές, τονίζοντας ότι δεν υπερασπίζονται όσο πρέπει τις προσπάθειες της παράταξης.


Σχολιάστε εδώ