Ό,τι και να λένε, οι Εκκλησίες μας ήταν και θα είναι πάντα γεμάτες

Είμαι 81 ετών. Θυμάμαι πολύ καλά τους κομμουνιστές από το χωριό μου. Ήταν δύο μεγάλα στελέχη, με πλούσια δράση και μορφωμένοι άνθρωποι, με δύο-τρία πτυχία και γλωσσομαθείς. Ουδέποτε αμφισβήτησαν τη θρησκεία μας, τα ήθη και τα έθιμά μας. Αναρωτιέμαι όμως γιʼ αυτούς τους σημερινούς ψευτοαριστερούς: Από πού κρατάει η σκούφια τους και αυτός ο θρησκόληπτος Πάνος Καμμένος πώς συμβιβάζεται μαζί τους; Αχ, αυτή η καρέκλα της εξουσίας, πόσο γλυκιά είναι, κύριε Καμμένε. Ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων δεν είναι ο πρώτος που μιλάει ανοιχτά κατά της θρησκείας μας, είναι ο τρίτος, κατέχων μάλιστα το τρίτο τη τάξει αξίωμα. Στο χέρι σου ήταν να τον είχες καθαρίσει και στο χέρι σου ήταν να ρίξεις και την κυβέρνηση, να σε γράψει η Ιστορία, δεν το έκανες όμως. Αντίθετα, έσπευσες να τον δικαιολογήσεις λέγοντας ότι είναι προσωπικές του σκέψεις και ιδέες. Αν ήταν όντως έτσι, ας τις κρατούσε για τον εαυτό του και για την οικογένειά του ο πρόεδρος της Βουλής, όχι να βγαίνει στα κανάλια να λέει αυτά που λέει και εμείς να τα ανεχόμαστε. Και μην κουνάς το δάχτυλο, όπως σε είδα στο «ΠΑΡΟΝ» της Κυριακής 13 Αυγούστου, στη σελίδα 3.

Τα γκάλοπ τα δικά σας μπορεί να λένε ό,τι θέλουν, η κάλπη θα δείξει.

Τετρακόσια χρόνια ήμασταν υπόδουλοι και οι πρόγονοί μας κράτησαν την οικογένεια, τη θρησκεία και τα γράμματα και στις μέρες μας το κρυφό σχολείο είναι τόσο επίκαιρο. Λες και ο ΣΥΡΙΖΑ έλυσε όλα τα προβλήματα, όπως έταξε στον λαό, και αυτό που του έμεινε ήταν η θρησκεία. Θα έρθει όμως η ώρα και θα σας δώσει ο λαός την πρέπουσα απάντηση. Δεν νομίζω να ξαναγελάσετε τον κόσμο, όσες παροχές και εάν δώσετε. Ευτυχώς που καθορίσατε το ευγενικό μεροκάματο στα 540 ευρώ τον μήνα και έτσι ο μεροκαματιάρης θα ζει αξιοπρεπώς. Το κατάφερε κι αυτό η κυβέρνηση της Αριστεράς.

Και επανέρχομαι στα της θρησκείας. Ό,τι και να πουν ο φίλος Μπαλαούρας και ο άρχοντας της Βουλής, οι εκκλησιές μας ήταν και θα είναι πάντα γεμάτες. Αυτό μας έμεινε, όλα τα πούλησαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και εσείς τώρα δίνεται τη χαριστική βολή. Ό,τι απέμεινε σε αυτό το δύστυχο κράτος, τα δώσατε όλα. Μας χρεώσατε έως το 2060. Και δεν ξέρω εάν ακούσατε από το ραδιόφωνο της ΕΡΤ, στο πρώτο πρόγραμμα, το διάγγελμα του Προέδρου της Τουρκίας, όπου μίλησε για τη Νέα Τουρκία. Συγκεκριμένα, στους Τούρκους του εσωτερικού είπε: «Γεννήστε τρία παιδιά, το κράτος είναι εδώ, να μεγαλώσουμε τον πληθυσμό, θα έχουμε τα καλύτερα σπίτια τα πιο ακριβά αυτοκίνητα και θα τρώμε και θα πίνουμε στα καλύτερα εστιατόρια». Στους Τούρκους του εξωτερικού, δε, είπε: «Γεννήστε πέντε παιδιά, να κατακτήσουμε την Ευρώπη και όλο τον κόσμο». Στους νέους της Τουρκίας είπε: «Δεν μας περισσεύει κανείς, να φύγετε σαν εργάτες ή να σπουδάσετε, έχουμε τα καλύτερα πανεπιστήμια ανά τον κόσμο».

Εμείς τι λέμε στους νέους μας; Φύγετε, να μη σας έχουμε εμπόδιο, ή καθίστε με 540 ευρώ να ζήσετε και να δημιουργήσετε οικογένεια. Απορώ, δεν βλέπουν, δεν ακούνε οι κυβερνώντες; Η Ελλάδα έγινε χώρα γερόντων, τα χωριά, ιδίως τα ορεινά, γίνανε χωριά του καλοκαιριού, εάν βέβαια τη σήμερον ημέρα έχει κάποιος την οικονομική δυνατότητα να πάει στο χωριό. Ερήμωσε ο τόπος. Και άκουσα τον κ. Φάμελλο, τον υπουργό, ότι τα καμένα θα γίνουν αναδασωτέα και δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να τα καταπατήσει. Νομίζω πως είστε από τα μέρη της Ολυμπίας του Ν. Ηλείας και αν δεν κάνω λάθος τα ορεινά της Ολυμπίας και της Τριφυλίας ήδη γίνανε δάση και πολλά με ελαιοπεριβόλια. Η ύπαιθρος ερήμωσε και εσείς μιλάτε για ραπανάκια για την όρεξη. Και αυτά ακόμα που καλλιεργούνται, από Αλβανούς καλλιεργούνται, έλληνας εργάτης δεν υπάρχει. Στην πεδινή Μεσσηνία και την πεδινή Ηλεία, όπου υπάρχουν θερμοκήπια, νέο έλληνα αγρότη δεν θα βρεις να εργάζεται. Ή Αλβανοί θα είναι ή Πακιστανοί.

Τους Έλληνες, βλέπεις, τους στείλαμε, τους μπαρκάραμε για υπηρέτες της Μέρκελ και του Σόιμπλε. Ελλάς, το μεγαλείο σου. Και για να είμαι συγκεκριμένος και να μην αδικώ τον ΣΥΡΙΖΑ, ο ξεριζωμός άρχισε από το 1955, αλλά τότε φεύγαμε γιατί η κάθε οικογένεια είχε το λιγότερο από τέσσερα παιδιά. Την εποχή εκείνη είχε πει ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος ως υπουργός: «Αναγκαίο κακό η μετανάστευση». Μετά από 50 και 60 χρόνια η Ελλάδα θα την πληρώσει αυτήν τη φυγή. Είναι τραγικό να έχει σήμερα η Αυστραλία σχεδόν ένα εκατομμύριο Έλληνες, χωριστά Γερμανία, Βέλγιο, Καναδάς. Η Ελλάδα, κύριε Διευθυντά, είναι εκτός Ελλάδος. Από τώρα είμαστε μειονότητα μέσα στη χώρα μας.

Κ.Κ.

ΥΓ.: Κύριε Διευθυντά, σας ευχαριστώ όλους εκεί στο «ΠΑΡΟΝ» για τα καλά σας λόγια, το ευχαριστώ βγαίνει μέσα από την καρδιά μου. Σας εύχομαι καλό υπόλοιπο καλοκαίρι και έναν χειμώνα ευχάριστο.


Σχολιάστε εδώ