Όλο και πιο πολύ σφίγγει το ζωνάρι των νοικοκυριών

Με τον λογαριασμό του νερού να είναι απλήρωτος, όπως και του ρεύματος, με κίνδυνο να γυρίσει ο κόσμος στο κερί. Και την ίδια ώρα, να χτυπάει την πόρτα ο δικαστικός κλητήρας για τον πλειστηριασμό του σπιτιού λόγω του δανείου από την τράπεζα.

Και ο πρόεδρος της ΑΑΔΕ κ. Γ. Πιτσιλής πανηγυρίζει γιατί, λέει, με την… πολιτική των κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών πήγαν 600.000 φορολογούμενοι και ρύθμισαν τις οφειλές τους στην Εφορία, πληρώνοντας την πρώτη δόση.

Και πλέον από 4.500.000 που ήταν οι συνολικοί οφειλέτες μειώθηκαν σε 3.900.000. Το γεγονός ότι κοντά 4.000.000 φορολογούμενοι δεν έχουν να πληρώσουν δεν σας ανησυχεί, κύριε Πιτσιλή; Δεν μπορεί να είναι όλοι μπαταχτσήδες… Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Και δείχνουν την οικονομική κατάρρευση της Αγοράς αλλά και των νοικοκυριών.

• Το υπόλοιπο των καταθέσεων των νοικοκυριών φέτος το πρώτο εξάμηνο ήταν 99,5 δισ. ευρώ έναντι 100,8 δισ. στο τέλος του 2016 και 121 δισ. στο τέλος του 2015.

• Οι οφειλές στην Εφορία στις αρχές του 2015 ήταν 73,8 δισ. ευρώ και τώρα έχουν φθάσει στα 95,1 δισ. ευρώ.

• Τα «κόκκινα» δάνεια ήταν 95,1 δισ. ευρώ και ήδη έχουν ξεπεράσει τα 105 δισ. ευρώ και συνεχίζουν να ανεβαίνουν…

• Το ιδιωτικό χρέος σε ιδιώτες και στο Δημόσιο στις αρχές του 2015 ήταν 160 δισ. ευρώ και σήμερα είναι πάνω από 260 δισ. ευρώ.

• Την ίδια ώρα, οι πωλήσεις στα σούπερ μάρκετ έχουν μειωθεί πάνω από 1%, με τα γαλακτοκομικά να έχουν πέσει κατά 3,5%. Και ο καθένας αντιλαμβάνεται τι σημαίνει όταν περιορίζεις ακόμη και το γάλα και το γιαούρτι.

• Σε 23.000 υπολογίζονται οι πλειστηριασμοί που γίνονται τον μήνα.

Έρχεται νέο τσουνάμι…

Και ο λογαριασμός δεν έχει τέλος… Από τώρα μέχρι τον Δεκέμβριο πρέπει να εισπράττονται κάθε μήνα 5 δισ. ευρώ για να είναι εντός… στόχου ο προϋπολογισμός του 2017. Διαφορετικά, κι άλλα μέτρα –περικοπές κ.λπ.– θα πάρει ο Τσακαλώτος. Και επειδή τα κυβερνητικά στελέχη λένε ότι οι προηγούμενοι φόρτωσαν τον… γάιδαρο με φόρους, τα νούμερα έχουν εντελώς άλλη άποψη. Η πορεία των εσόδων ήταν η εξής:

• 2015 / 76.442 δισ. ευρώ,

• 2016 / 80,613 δισ. ευρώ,

• 2017/ 80,777 δισ. ευρώ,

και η πρόβλεψη για το

• 2018 / 82,559 δισ. ευρώ.

***

Στην ουρά 17 μήνες οι νέοι συνταξιούχοι!

Το είπαμε και το ξαναλέμε: Όλα δουλεύουν ρολόι στη χώρα μας. Όλα γίνονται στην ώρα τους. Και αυτό το βλέπουν, το ζουν χιλιάδες νέοι συνταξιούχοι, οι οποίοι είναι στην ουρά πάνω από 17 μήνες, περιμένοντας πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία για να δουν να μπαίνει στην τσέπη τους η σύ­νταξη που θα πάρουν, η οποία γύρευε πόσα λεφτά θα είναι. Και τη σύνταξη αυτή την περιμένει όλη η οικογένεια για να έχει τα στοιχειώδη για την επιβίωσή της.

Η εμπλοκή οφείλεται στο ότι 17 μήνες τώρα από την ψήφιση του περιβόητου νόμου (κόφτη) Κατρούγκαλου δεν έχουν εκδοθεί οι απαραίτητες εγκύκλιοι και οι οδηγίες βάσει των οποίων θα γίνει η απονομή των συντάξεων, κυρίως στους ασφαλισμένους που είχαν διαδοχική ασφάλιση.

Το ίδιο συμβαίνει και με τις περιπτώσεις προσαύξησης λόγω καταβολής αυξημένων εισφορών. Μέχρι να βγάλουν τις εγκυκλίους και τις οδηγίες για τη χορήγηση των συντάξεων, οι δικαιούχοι και οι οικογένειές τους τι θα τρώνε; Ενδιαφέρθηκε για αυτούς κανένας από το γκουβέρνο;


Σχολιάστε εδώ