Χορηγός της ΝΔ!

Η Νέα Δημοκρατία δικαίως θα συμπεριλάβει ιστορικά τον κ. Τσίπρα ως μέγα χορηγό της», είπε σε συνέντευξή της η Φώφη Γεννηματά. Μόνο που δεκανίκι της ΝΔ θέλει να γίνει και ο Καμίνης, την υποψηφιότητα του οποίου υποδέχθηκες, Φώφη, με ανοιχτές αγκάλες. Όσο για τον Τσίπρα, άβυσσος η απόσταση για πιθανή συνεργασία, αν ο καιρός φυσήξει προς τα κει…

Και καρφιά προς Ευάγγελο

Στην ίδια συνέντευξη, η πρόεδρος της ΔΗΣΥ κάρφωσε τον Ευάγγελο λέγοντας πως θεωρεί «αυτονόητο ότι δεν θα κρατήσει αποστάσεις από τη νέα μεγάλη πρόκληση της παράταξης και δεν θα συμβάλει στην αποδυνάμωση του κοινού εγχειρήματος». Που σημαίνει ότι έχει πάρει η Φώφη τα μαντάτα ότι ο Βενιζέλος παίζει το δικό του χαρτί. Μάλιστα, το είπε έξω από τα δόντια, ότι «δεν θα συμβάλει στην αποδυνάμωση του κοινού εγχειρήματος»! Είναι γεγονός, πά­ντως, με βάση τις κινήσεις, ότι ο Ευάγγελος δεν διανοείται να μην είναι αυτός ο αρχηγός του όποιου σχήματος προκύψει από τις διεργασίες του κ. Νίκου Αλιβιζάτου, ο οποίος επεξεργάζεται το… πλαίσιο.

***

Οδηγίες προς ναυτιλλομένους… – Αντιπολίτευση του χθες…

Στην παγίδα της κυβέρνησης, που καθορίζει την ατζέντα της αντιπαράθεσης, τη μια με τον Μαδούρο, την άλλη με το συνέδριο της Εσθονίας, θέματα που δεν αγγίζουν τον μέσο ψηφοφόρο, έχει πέσει η αντιπολίτευση, επισημαίνει σε σχόλιό του ο διευθυντής της «Καθημερινής» Αλέξης Παπαχελάς, τονίζοντας ότι η ΝΔ και το… νέο ΠΑΣΟΚ έχουν εγκαταλείψει τη δεξαμενή των δημοσίων υπαλλήλων και των χαμηλοσυνταξιούχων, δεξαμενή από την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αντλήσει ψήφους λόγω του φόβου για απολύσεις στο Δημόσιο και περαιτέρω περικοπές στις συντάξεις.

Οι οδηγίες που δίνει στην αντιπολίτευση, στους… ναυτιλλομένους, που δείχνουν να μην έχουν μάθει να κολυμπάνε, είναι: «Να δημιουργήσει ʽʽκόκκινες ομάδεςʼʼ, όπως έκανε πριν από δεκαετίες το αμερικανικό Πεντάγωνο. Με ανθρώπους που θα σκέπτονται και θα σχεδιάζουν όπως ακριβώς ο… κόκκινος αντίπαλος».

Συμπέρασμα: Η αντιπολίτευση ούτε σκέπτεται ούτε σχεδιάζει, έχει μείνει στο χθες, γιʼ αυτό και αλωνίζει ο Αλέξης. Και δεν λένε να χωνέψουν ότι δεν είναι εύκολος αντίπαλος, ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με τη συμπεριφορά και τη στρατηγική των παλαιών. Είναι από εντελώς άλλη πάστα…

***

Και οι τρεις δεν ευτύχησαν…

«Στην Ελλάδα της μεγάλης κρίσης, δεν ευτύχησαν οι ηγέτες μας. Όλοι τους μέχρι τώρα είναι θύματα της άκριτης αντιπολιτευτικής στάσης τους.

Ο Γιώργος Παπανδρέου προδόθηκε από εκείνο το απίστευτο “Λεφτά υπάρχουν”. Ο Αντώνης Σαμαράς πληγώθηκε από τον κύκλο των Ζαππείων. Και ο Αλέξης Τσίπρας έπεσε θύμα των αυταπατών και ψευδαισθήσεων για την υποτιθέμενη ηρωική διαπραγμάτευση, η εμμονή στην οποία παρʼ ολίγον να οδηγήσει τη χώρα στα βράχια».

Αντώνης Καρακούσης
(Από το άρθρο του στο «Βήμα»,
του οποίου είναι διευθυντής.)


Σχολιάστε εδώ