Συνωστισμό υποψήφιων αρχηγών έφερε η φήμη ότι η ψηφοφορία θα γίνει από το… διαδίκτυο!

Και άμʼ έπος άμʼ έργον, δημιουργήθηκε συνωστισμός υποψηφίων. Προφανώς, σκέφτονται ότι θα βάλουν τους φίλους τους, τους συγγενείς τους και όποιους άλλους μαζέψουν να πάνε να ψηφίσουν και να γίνει το μπάχαλο.

Και από τη μια στιγμή στην άλλη, έφθα­σαν ήδη τους οκτώ οι επίδοξοι αρχηγοί.

Εκτός από τη Φώφη και τον Καμίνη, μπαίνει ο Σταύρος Θεοδωράκης, που μέχρι τώρα έκανε ότι δεν ήθελε, έσπευσε ο Ρα­γκούσης, ο Γιάννης Μανιάτης, που από καιρό το… μαγειρεύει, ανακοινώνει την Πέμπτη ότι θα είναι κι αυτός εκεί, ο Νίκος Ανδρουλάκης το σκέφτεται, ο δε Θανάσης Θεοχαρόπουλος αμφιταλαντεύεται και αφήνει να διαρρεύσει ότι μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο θα πάρει τις αποφάσεις του. Ένας ακόμη λέει ότι θα είναι κι αυτός υποψήφιος, πρόκειται για τον Γιάννη Τούντα, επικεφαλής των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία.

Ήδη μαζεύτηκαν οκτώ! Και έχει ακόμη ο Θεός.

Πάνε για φιάσκο…

Υπάρχουν, πάντως, πάρα πολλοί που είναι αντίθετοι στη μεθόδευση που προωθείται, να γίνει η ψηφοφορία μέσω διαδικτύου. Στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη ξεκαθαρίζουν από τώρα ότι διαφωνούν κάθετα. Γιατί, όπως εξηγούν, δεν υπάρχει καμία τεχνική εγγύηση ότι δεν θα υπάρξει παραβίαση της μοναδικότητας της ψήφου, ότι δεν θα υπάρξουν διπλοψηφίες ή και τριπλοψηφίες, ότι θα μπορούν με έγκυρο τρόπο και έγκαιρα να ελεγχθούν και να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία οποιουδήποτε θελήσει να ψηφίσει μέσω διαδικτύου. «Αν υπάρχουν κάποιοι που επιθυμούν να αναλάβουν το ρίσκο ενός φιάσκου, όπως έγινε στην αρχική διαδικασία ψηφοφορίας για ανάδειξη προέδρου της ΝΔ, ας το πουν και ας αναλάβουν την ευθύνη προσωπικά», επισημαίνουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Τονίζουν ότι κάλπες θα στηθούν σε όποια γωνιά της Ελλάδας κι αν ζητηθούν, όπως επίσης θα στηθούν κάλπες και στο εξωτερικό, σε χώρες και πόλεις που θα ζητηθεί.

Σημειώνουν, επίσης, πως στο ευαίσθητο αυτό θέμα (ψήφος από το ίντερνετ παρά τα μεγάλα προβλήματα για την εγκυρό­τητα και τη γνησιότητα που υπάρχουν) υποκινούνται από το περιβάλλον του κ. Θεοδωράκη, που θέλει να ποντάρει επικοινωνιακά στο ζήτημα αυτό.


Σχολιάστε εδώ