Στο σφυρί βγάζουν τα ακίνητα του ΕΦΚΑ!

Επιπλέον, πρέπει να τονίσουμε ότι η αξιοποίηση των ακινήτων είναι θετική, όμως πρέπει να επισημανθεί ότι, ακόμη και σε καλές εποχές, τόσο η αξιοποίηση όσο και τα έσοδα από αυτή ήταν ελάχιστα. Στα χρόνια των Μνημονίων, τόσο οι μισθώσεις όσο και η αξία των ακινήτων -αν πουληθούν- έχουν εξαϋλωθεί.

Ως εκ τούτου «άνθρακες ο θησαυρός», μιας και περισσότερο γίνεται, για επικοινωνιακή κατανάλωση και για τα «γνωστά ξεπουλήματα» των δανειστών μέσω του Υπερταμείου. Με βάση πληροφορίες από το υπουργείο Εργασίας, απωλέσθηκαν την τελευταία δεκαετία, από τη μη αξιοποίηση των ακινήτων περίπου 500 εκατ. ευρώ, κρατώντας αρκετές επιφυλάξεις για το ύψος του ποσού.

Αλλά ακόμη και εάν το ποσό ήταν 500 εκατ. ευρώ δεν θα έφτανε ούτε για δυο μηνιαίες συντάξεις του ΕΦΚΑ.

Και άλλα 216 της Πρόνοιας!

Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανώ Φωτίου, προσπαθεί να αξιοποιήσει την αποκαλούμενη «μικρή» ακίνητη περιουσία του υπουργείου Εργασίας που διαχειρίζεται η Πρόνοια για τη στέγαση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Πρόκειται για 216 ακίνητα που ανήκουν στη Γενική Γραμματεία Πρόνοιας, εκ των οποίων τα 145 διαθέτουν πλήρη φάκελο στοιχείων, ενώ υπάρχουν τουλάχιστον άλλα 900 ακίνητα που στη συντριπτική τους πλειονότητα είναι κληροδοτήματα και τα οποία ανήκουν στους εποπτευόμενους φορείς (κέντρα κοινωνικής πρόνοιας, Εθνικό Ίδρυμα Κωφών, Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών και Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης).

***

• Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Πετρόπουλος, λαλίστατος όπως πάντα, ανακοίνωσε και αυτή την εβδομάδα ότι αυξήθηκαν οι εισπράξεις επταμήνου στον ΕΦΚΑ, μόνο που δεν μας ανέφερε:

α. Με τι στοιχεία τα συγκρίνει.

β. Ότι το επτάμηνο λήγει με την πληρωμή και του Ιουλίου, που λογικά καταβάλλεται τέλος Αυγούστου 2017, αφού αυτήν την εβδομάδα αναρτήθηκαν οι εισφορές και ως εκ τούτου πώς γνωρίζει την εισπραξιμότητα διαστήματος που δεν έχει κλείσει.

Να του υπενθυμίσουμε, επειδή κατά καιρούς έχει δηλώσει διαφορετικά πράγματα, ότι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση, που συμμετείχε με τον κ. Κατρούγκαλο και άλλους, πρόσφερε αρκετά χαμηλότερες συντάξεις, αύξηση των εισφορών από 1/1/2018 και έναν ΕΦΚΑ με σωρεία τεχνικών, λειτουργικών -έλλειψη αναλωσίμων, κ.ά.- και οργανωτικών προβλημάτων.


Σχολιάστε εδώ