Σε ένα canoe kayak, ο Γιωργάκης και ο Κυριάκος κωπηλατούν αντάμα, με πορεία προς τον βυθό!

Επιστρέφοντας από τις διακοπές στην πόλη μου, ένιωσα ξαφνικά μια ανατριχίλα να με διαπερνά, αφού τυχαία, ανοίγοντας την τηλεόραση, έπεσα -άθελά μου- σε «κονσέρβα» από δηλώσεις του Κυριάκου. Δυστυχώς, μες στην κακή μου τύχη, για άλλη μια φορά άκουγα -για λίγα μόνο λεπτά, αφού δεν άντεξα παραπάνω- τις θεωρίες ενός κενού περιεχομένου ανθρώπου, χωρίς ουσιαστικές προτάσεις, με εμμονές μνημονιακές στις απολύσεις, στις μειώσεις των μισθών και των συντάξεων και σʼ ένα κάρο άχαρες πρωτοβουλίες, χωρίς λαϊκό αντίκρισμα, για εκλογές, εξεταστικές επιτροπές και τα συναφή. Άμεσα μου γεννήθηκε η απορία πώς η μεγάλη συντηρητική παράταξη έχρισε αυτό το παλικάρι αρχηγό της, αφού και μόνο στο βλέμμα του ο ιδρυτής της, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, θα έπεφτε λιπόθυμος από το κακό του.

Ευτυχώς που την ίδια χρονική περίοδο έπεσαν στα χέρια μου οι προτάσεις του «θείου βρέφους», του Κώστα του Λαλιώτη, ο οποίος -προς τιμήν του- προσπάθησε να ισιοδρομίσει την Κεντροαριστερά, μιας και έχει ξεφύγει αρκετά από τις ράγες και τη φιλοσοφία του ιδρυτή της, Ανδρέα, μήπως και ο λαός μας καταφέρει κάποτε να ξεκολλήσει από τις θηλιές των Μνημονίων. Μακάρι το εγχείρημα του Κώστα να πιάσει τόπο, αλλά και μόνο στη σκέψη ότι αποκαλείται κεντροαριστερός ο άλλοτε πρωθυπουργός των Μνημονίων, ο «χαρισματικός» Γιωργάκης, κρατώ σοβαρές επιφυλάξεις επί του αποτελέσματος.

Αν είχα το τάλαντο και τη γνώση ενός ζωγράφου, ένα από τα πρώτα έργα μου, σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, θα ήταν ένας πίνακας με τον Κυριάκο και τον Γιωργάκη να κωπηλατούν -ως γνήσιοι καπετάνιοι- πάνω σε ένα canoe kayak, έχοντας μόνιμα στραμμένη την πλώρη στον βυθό. Και όμως σε αυτό το νεαρότατο παιδί, τον Κυριάκο, γεννήθηκαν οι ψευδαισθήσεις του οιονεί πρωθυπουργού, αφού ο Αλέξης μας, δυστυχώς, κάθε μέρα, πιασμένος από την καρέκλα της εξουσίας, κάνει ατελείωτες κυβιστήσεις, αιχμαλωτίζοντας στα τάρταρα τον δυστυχή λαό. Οι κατασχέσεις, οι φόροι, οι εισφορές, οι συνεχείς περικοπές των μισθών και των συντάξεων τον έχουν αποτελειώσει, η δε αγορά μονίμως καρκινοβατεί. Επιπλέον, αντί ο Αλέξης μας να διοικεί, όπως ο λαός τον εμπιστεύτηκε με ανοιχτή καρδιά, έβαλε συντονιστές στο έργο του τον κ. Αλέκο, τον κ. Νίκο, τον κ. Χριστόφορο και άλλους, ψάχνοντας, όλοι μας, τη συγκλονιστική συνάθροιση.

Τα διόδια πολλαπλασιάστηκαν, ενώ τουλάχιστον προχώρησαν έργα οδοποιίας που εδώ και χρόνια ήταν σταματημένα, καταγράφοντας θετικό ρεκόρ για την κυβέρνηση. Αλλά και αυτές ακόμη οι θετικές στιγμές θυσιάστηκαν στα επικοινωνιακά τεχνάσματα με τις απανωτές γιορτές των εγκαινίων και τον πρωθυπουργό να κόβει τις μακρόστενες κορδέλες, θυμίζοντας σε εμάς τους λίγο μεγαλύτερους -χωρίς παραλληλισμούς- τις μαύρες περιόδους με τα «μυστριά». Εμείς, ο λαός που υποφέρει, βλέπουμε ακόμη τους αριστερούς πολιτικούς -τηλεοπτικούς αστέρες-, με καμιά πενηνταριά ακίνητα στην κατοχή τους, να μας κεντράρουν ως χαζούς, αφού καθημερινά εξ άμβωνος μας λένε με βροντώδη τρόπο ότι βγήκαμε στο ξέφωτο των αγορών και η ευημερία καταφθάνει…

Αλέξη μου, θέλω να δω τι θα πεις στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, αφού όλες σου οι περσινές υποσχέσεις τέθηκαν σε «άγονη» γραμμή. Και τι δεν μας είπες, για να μη σου θυμίσω, τη χρονιά του 2014. Είπες ότι θα κλείσει γρήγορα η αξιολόγηση, και έγινε, ότι θα ελαφρυνθεί το χρέος, και αυτό έγινε, ότι θα μπούμε στην ποσοτική χαλάρωση, και έγινε, ότι θα καταγράψουμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, και έγινε, ότι θα αξιοποιήσουμε το πακέτο Γιούνκερ, και έγινε, ότι θα έχουμε χαμηλότερα πλεονάσματα, και έγινε, ότι θα αντικατασταθεί ο ΕΝΦΙΑ από έναν δικαιότερο φόρο, και έγινε, ότι θα υπάρξει προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς, και έγιναν ηλεκτρονικοί, ότι θα διατηρηθούν οι συντάξεις στα ίδια επίπεδα, και έγινε «ευεργετική» μείωση μόνο έως και 30%, ότι θα θεσπιστεί για τους επιχειρηματίες ακατάσχετος τραπεζικός λογαριασμός, και έγινε, αφού οι κατασχέσεις πάνε πρίμα, ότι οι ασφαλιστικές εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων στο τέλος του Δεκεμβρίου 2016 θα παγώσουν, και έγινε, αφού αυξάνονται από 1/1/2018 όλες οι ασφαλιστικές εισφορές κατά 18% και ότι στο Ελληνικό βρισκόμαστε κοντά στο σημείο έναρξης των εργασιών, και έγινε!

Αλέξη μας καλέ, πες μας τι δεν έγινε; Δυστυχώς, με όλα αυτά, και άλλα πολλά, χάνεις κάθε μέρα και περισσότερο την εμπιστοσύνη του λαού μας, που σε καθιστά υπαίτιο ανυπολόγιστης ζημιάς -εάν συνεχίσεις την ίδια τακτική-, μιας και θα αναστήσεις αυτόν που και μόνο στο άκουσμά του ονόματός του ο λαός παθαίνει βαριά εμφράγματα, χωρίς ελπίδα γυρισμού στον γήινο πλανήτη, τον Κυριάκο.

Ανένδοτος


Σχολιάστε εδώ