Παζαρεύει με τον Κυριάκο ο Καμίνης

Μεταξύ αυτών των προσώπων λέγεται ότι ήταν κι ο Γ. Καμίνης. Η πρόταση που -για λογαριασμό του κ. Μητσοτάκη- του μετέφερε στέλεχος της Δράσης ήταν σαφής και συγκεκριμένη: Συνεργασία και εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Καμίνης δεν απέρριψε την πρόταση, επιφυλάχθηκε όμως να απαντήσει σε πιο κατάλληλο χρόνο στο μέλλον. Ίσως διότι είχε άλλα πράγματα στο πίσω μέρος του μυαλού του…

***

Όνειρα…

Σενάρια… διάσπασης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επεξεργάζονται στη Νέα Δημοκρατία. Στελέχη του στενού επιτελείου του Κυρ. Μητσοτάκη, που παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τις διεργασίες στον χώρο της Κεντροαριστεράς, θεωρούν πολύ πιθανό η προσπάθεια ανασύνταξης να οδηγήσει σε ναυάγιο. Τι ακριβώς πιστεύουν; Ότι αν στις εσωτερικές εκλογές επικρατήσει ο Γ. Καμίνης, τμήματα προερχόμενα από το παλιό ΠΑΣΟΚ θα αποσπαστούν και θα κατευθυνθούν προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Υπογραμμίζουν μάλιστα τον ρόλο που διαδραματίζει -και θα συνεχίσει να το κάνει το επόμενο διάστημα- ο Κ. Λαλιώτης, για τον οποίο λένε ότι είναι σε ανοιχτή γραμμή με τον ΣΥΡΙΖΑ. Τι άλλο πιστεύουν στο επιτελείο του κ. Μητσοτάκη; Ότι κορυφαία στελέχη, όπως, π.χ., ο Β. Βενιζέλος, θα παραμείνουν εντός και θα… «παίρνουν εντολές από τον Καμίνη».

***

Ξανά στα «θα»…

Η αρχική απόφαση του Κυρ. Μητσοτάκη ήταν ανεβαίνοντας 16-17 Σεπτεμβρίου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης να αποφύγει οποια­δήποτε εξαγγελία ή υπόσχεση. «Μετά την απογοήτευση που τους επεφύλαξε ο Αλ. Τσίπρας, οι πολίτες δεν πιστεύουν πλέον στα ʽʽθαʼʼ των πολιτικών», ήταν η χαρακτηριστική επισήμανση γαλάζιων κομματικών παραγόντων. Πληροφορούμαι ωστόσο ότι τις τελευταίες ημέρες στο επιτελείο του κ. Μητσοτάκη επανεξετάζουν την αρχική τους απόφαση και κινούνται με την προοπτική να ανακοινώσει ορισμένα μέτρα ανακούφισης των οικονομικά ασθενέστερων. «Ο κόσμος ταλαιπωρείται επτά χρόνια από τη λιτότητα και τα Μνημόνια. Χρειάζεται να του δώσουμε μια μικρή έστω ελπίδα για το μέλλον», είναι η νεότερη προσέγγιση. Επισημαίνουν δε ότι τα όποια μέτρα δεν θα έχουν δημοσιονομικό κόστος, ούτως ώστε να μην προσκρούσουν στην αντιρρήσεις των Ευρωπαίων.


Σχολιάστε εδώ