Επί του πιεστηρίου

***

Το «ΠΑΡΟΝ» ήταν η μόνη εφημερίδα που έγραψε στο φύλλο της Κυριακής 13 Αυγούστου ότι ο γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα έρθει στην Αθήνα μετά της συζύγου του, όταν οι μεγαλοεφημερίδες έγραφαν ότι θα έρθει χωρίς τη γυναίκα του. Το «Π» για άλλη μια φορά απέδειξε ότι προηγείται όλων των άλλων εφημερίδων σε ενημέρωση.

***

Κι άλλης ελπίδας που είχε η κυβέρνηση έκοψε τα φτερά ο… φίλος μας ο κυρ Σόιμπλε. Ότι μετά τις βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία, που θα γίνουν στις 24 Σεπτεμβρίου, θα υλοποιείτο το σχέδιο του γερμανού υπουργού Οικονομικών για τη μεταφορά πόρων από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), με τη μορφή επενδύσεων στις χώρες που αντιμετωπίζουν οικονομική ύφεση, καλή ώρα όπως η Ελλάδα. Το αντάλλαγμα θα ήταν να έχει ο ESM στενότερο έλεγχο στα δημοσιονομικά των κρατών της Ευρωζώνης. Δηλαδή, νέα μέτρα όποτε θα ήθελε.

***

Το πρώτο εξάμηνο ήρθαν από την Τουρκία στα νησιά μας 55.447 άτομα. Μην τρομάξετε. Δεν ήταν πρόσφυγες αλλά τούρκοι πολίτες που ήρθαν για τουρισμό στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Πρόσφυγες, βέβαια, συνεχίζει να μας στέλνει ο Ερντογάν. Και μάλιστα με αυξανόμενο ρυθμό τις τελευταίες εβδομάδες. Από την 1η μέχρι τις 17 Αυγούστου ήρθαν 1.421!

***

Πούλα, πούλα, τελικά τίποτε δεν θα μείνει ελληνικό, και όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του κόσμου υπήρχε κάτι ελληνικό. Τέλος και η θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας στη Νότια Αφρική, όπου υπάρχει σημαντική ελληνική ομογένεια. Πουλήθηκε στη South African Bank of Athens (SABA). Σε ποια τιμή, κρατήθηκε μυστικό.

***

Απόλυτα δικαιολογημένο το παράπονο μιας 85χρονης: «Είμαι 85 ετών και έπαιρνα σύ­νταξη 1.200 ευρώ και τώρα παίρνω 680 ευρώ. Εγώ δούλεψα για τη σύνταξή μου, γιατί μου την κόψανε;”, ρωτάει, Αλέξη. Τι θα της πεις;


Σχολιάστε εδώ