Δεν παραιτείται ο Καμίνης από δήμαρχος!

Για μεγάλο χρονικό διάστημα είχε διαμορφωθεί σε τμήμα της ελληνικής κοινής γνώμης η άποψη ότι εξαιτίας του διαφορετικού προφίλ και της ακαδημαϊκής προέλευσής του, η πολιτική παιδεία που εκφράζει είναι ευρωπαϊκή.

Φρούδες οι ελπίδες ωστόσο. Η Αθήνα νοσεί, παρά τον πλεονασματικό προϋπολογισμό του δήμου. Η καθαριότητα και ο φωτισμός πάσχουν. Ο δήμαρχος δεν εμφανίζεται στους δημότες του. Τα ναρκωτικά και το πρόβλημα της μετανάστευσης είναι στο κόκκινο. Ακόμα και στην ίδια του την παράταξη υπάρχει αγανά­κτηση για τον κλειστό τρόπο λήψης των αποφάσεων, για το γεγονός ότι είναι απρόσιτος σε δημότες και αιρετούς, για τις εντάσεις στις διαδικασίες, για τους συμβούλους δύο ταχυτήτων.

Χαρακτηριστική είναι η διακριτή αντιμετώπιση των εκλεγμένων του παραδοσιακού ΠΑΣΟΚ σε σχέση με αυτούς του εκσυγχρονιστικού μπλοκ ή ακόμα περισσότερο από κάποιους προερχόμενους από πολιτικά ευκαιριακούς χώρους.

Είναι επομένως ξεκάθαρο ότι ο Γιώργος Καμίνης δεν λειτουργεί υπερκομματικά. Βασικό κριτήριο στις επιλογές του αποτελεί η κομματική προέλευση και ιδίως αυτή του παλαιού ΚΚΕ εσωτερικού, σε συνδυασμό με τμήμα της νεοφιλε- λεύθερης πτέρυγας της Δεξιάς, δύο πόλων του πολιτικού συστήματος δηλαδή που κάποτε ο Ανδρέας Παπανδρέου χαρακτήριζε «Αριστερά του σαλονιού» και «σκληρή Δεξιά».

Τα παραπάνω καταδεικνύουν πως σε καμιά περίπτωση δεν διαθέτει την ευρωπαϊκή πολιτική αύρα που επιτηδευμένα ορισμένοι διατείνονται, παρά τις αμφιλεγόμενες συνεργασίες με τα ιδρύματα Bloomberg, Rockefeller και Soros.

Αντιθέτως, η τελευταία του επιλογή, που είναι -όπως φαίνεται- η μη παραίτησή του από το αξίωμα του δημάρχου για να συμμετάσχει στις εκλογές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, προκαλεί μεγαλύτερους προβληματισμούς. Τα πράγματα σοβαρεύουν περισσότερο, όταν θυμηθούμε ότι πρόσωπα του παραδοσιακού πολιτικού κατεστημένου, όπως ο Κώστας Σκανδαλίδης και ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, είχαν την ευαισθησία να παραιτηθούν από το βουλευτικό αξίωμα για να κατέλθουν στον στίβο ως υποψήφιοι δήμαρχοι.

Δεν παραιτείται, ενώ επιδιώκει το ύπατο αξίωμα του αρχηγού κόμματος, έχοντας την αβάντα του δημαρχιακού θώκου της ελληνικής πρωτεύουσας.

Όπως φαίνεται πάντως, και καθώς το ενδεχόμενο παραίτησής του φαντάζει απίθανο, οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι ο δήμαρχος Αθηναίων δεν ξεχωρίζει καθόλου από τη γνωστή παλαιοκομματική νοοτροπία του ελληνικού πολιτικού συστήματος, ενώ στο επιτελείο της Φώφης Γεννηματά τρίβουν τα χέρια τους…


Σχολιάστε εδώ