Αφήστε τον αλυτρωτισμό για να μπείτε στην Ευρώπη

Με αποκορύφωμα την παρουσίαση ενός χάρτη, όπου τα σύνορα της Ελλάδας είναι στα όρια της Λάρισας. Ο κ. Παυλόπουλος προειδοποίησε τη γειτονική χώρα ότι «όσο συνεχίζει αυτήν την τακτική, η οποία είναι αντίθετη με το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο, λόγω του αλυτρωτισμού που αποπνέει, η ίδια υπονομεύει την ευρωπαϊκή της πορεία και είναι υπεύθυνη για αυτό απέναντι στον λαό της».

Τα παραπάνω είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τα μέλη της Εθνικής Ομάδας Νεανίδων χάντμπολ, έπειτα από δική του πρόσκληση, σε μια συνάντηση με υψηλό συμβολισμό. Υπενθυμίζεται ότι στο πρόσφατο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα οι ελληνίδες αθλήτριες αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας, διότι οι αντίστοιχες των Σκοπίων έφεραν στις φανέλες τους τον όρο «Μακεδονία».

Ο κ. Παυλόπουλος τις συνεχάρη για την πράξη τους αυτή, τονίζοντας ότι ήταν μια στάση συνέπειας και ευθύνης όχι μόνο απέναντι στην πατρίδα αλλά και απέναντι στο αθλητικό ιδεώδες. «Το γνήσιο αθλητικό πνεύμα, το γνήσιο αθλητικό ιδεώδες», υπογράμμισε, «δεν συμβιβάζεται με χονδροειδείς παραχαράξεις της Ιστορίας, οι οποίες μάλιστα εκδηλώνουν τάσεις αλυτρωτισμού, άρα προσβάλλουν και αυτό τούτο το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο».

«Να υπερασπιστούμε την Κύπρο»

Μήνυμα προς την Τουρκία, μέσω της Κύπρου, έστειλε από τη Ζάκυνθο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ανήμερα της γιορτής του Αγίου Διονυσίου. «Η Ελλάδα και οι Έλληνες πρέπει να υπερασπισθούμε την Κύπρο, την κυριαρχία της και την απελευθέρωση των εδαφών της», ανέφερε. «Ό,τι κάνουμε για την Κύπρο, δεν το κάνουμε μόνο για το νησί αλλά και γιατί είναι κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μείωση της κυριαρχίας της Κύπρου σημαίνει μείωση της κυριαρχίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό κατά κανέναν τρόπο», σημείωσε.


Σχολιάστε εδώ