Απʼ όλα έχει ο μπαξές

Σε μια σπάνια κοινή παρέμβασή τους, οι δύο πρώην Πρόεδροι των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους και Τζορτζ Μπους τζούνιορ, χωρίς να κάνουν ευθεία αναφορά στον Πλανητάρχη, δήλωσαν μεταξύ άλλων: «Η Αμερική οφείλει πάντα να απορρίπτει τον φυλετικό φανατισμό, τον αντισημιτισμό και το μίσος σε όλες τους τις εκφάνσεις. Καθώς προσευχόμαστε όλοι για το Charlottesville, ανακαλούμε στη μνήμη μας τον πιο εξέχοντα πολίτη της πόλης (τον τρίτο Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τόμας Τζέφερσον) και τις αλήθειες που συνέταξε στη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας: ʽʽΕίμαστε όλοι ίσοι και προικισμένοι από το δημιουργό μας με αναφαίρετα δικαιώματαʼʼ. Ξέρουμε ότι αυτές οι αλήθειες θα διαρκέσουν στο διηνεκές γιατί γνωρίζουμε την ευπρέπεια και το μεγαλείο της χώρας μας». Καρφί μεγέθους «ταβανόπροκας» για τον Τραμπ.

• Καινούργιο διατροφικό σκάνδαλο στην Ευρώπη.Χιλιάδες Βρετανοί ενδέχεται να έχουν προσβληθεί από τον ιό της ηπατίτιδας Βʼ από την κατανάλωση προϊόντων χοιρινού κρέατος από μια συγκεκριμένη αλυσίδα σουπερμάρκετ της Αγγλίας, σύμφωνα με έρευνα του Αγγλικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (PHE). Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα των εφημερίδων «Times», «Independent» και «The Telegraph», τα θύματα από το 2014 μέχρι το 2016 υπολογίζονται σε 150.000-200.000 τον χρόνο. Το χοιρινό κρέας που χρησιμοποιήθηκε προέρχεται από την Ευρώπη και κυρίως από την Ολλανδία και τη Γερμανία. Το γεγονός αυτό αποτελεί δεύτερο πλήγμα για την Ολλανδία, ύστερα από το ξέσπασμα του σκανδάλου με τα μολυσμένα από εντομοκτόνο αυγά.

Και ο χορός καλά κρατεί.

Η υγεία του κόσμου θυσία στην αύξηση του κέρδους των εταιρειών. Μόνο που τώρα πονάει, γιατί τα θύματα δεν είναι σε χώρες του Τρίτου Κόσμου…

• Από αυτήν την εβδομάδα προϊόντα με βάση τα έντομα θα είναι διαθέσιμα στα ράφια πολλών σουπερμάρκετ στην Ελβετία. Μετά την αναθεώρηση της νομοθεσίας που αφορά τα τρόφιμα, η αρμόδια επιτροπή έδωσε άδεια για τη διάθεση των περίεργων αυτών τροφίμων.

Τα πρώτα που κυκλοφόρησαν είναι μπέργκερ εντόμων, που περιέχουν σκουλήκια αλευριού και ζυμαρικά εντόμων, όλα με βάση τα συγκεκριμένα αυτά σκουλήκια. Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διατροφικής Ασφάλειας, στην Ελβετία ήδη από τον Μάιο επιτρέπεται η κατανάλωση γρύλων, ακρίδων και σκουληκιών αλευριού…

Και εγώ που πέταγα το αλεύρι μόλις έπιανε μαμούνια…

Με κάνουν οι Ελβετοί να νιώθω πολύ οπισθοδρομική…

• Μετά τα τελευταία επεισόδια για τη ρατσιστική βία στο Charlottesville της Βιρτζίνια, στις ΗΠΑ, ο πρώην Πρόεδρος Ομπάμα ανέβασε στο Twitter του μια ρήση από την αυτοβιογραφία του Νέλσον Μαντέλα:

«Ουδείς γεννιέται με μίσος στην καρδιά του για κάποιο άλλο πρόσωπο λόγω του χρώματος της επιδερμίδας του ή των θρησκευτικών του πιστεύω. Οι άνθρωποι πρέπει να μάθουν να μισούν κι αν μπορούν να μάθουν να μισούν μπορεί να διδαχθούν να αγαπούν, γιατί η αγάπη έρχεται πιο φυσικά στην ανθρώπινη καρδιά, παρά το αντίθετό της».

Η ρήση αναρτήθηκε σε τρία διαφορετικά tweets, με το πρώτο να έχει λάβει μέχρι στιγμής περίπου 2,9 εκατομμύρια «likes», τα περισσότερα μέχρι στιγμής στην ιστορία του Twitter.

• Αυτά είχαν κατά νου ο δήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Παρίσης και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Κεκάτος, όταν έσπευσαν στη Βουλγαρία για να ενισχύουν το οικονομικό και τουριστικό profile της Κεφαλονιάς. Το ταξίδι περιελάμβανε και αδελφοποίηση του Δήμου Κεφαλονιάς με τον Δήμο Ντόμπριτς (!) της Βουλγαρίας.

Περιχαρείς και οι δύο, έσπευσαν με δελτίο Τύπου και τις ανάλογες φωτογραφίες να τo δημοσιοποιήσουν στους «ιθαγενείς» Κεφαλονίτες…

Εκείνο που δεν πληροφορήθηκαν πριν τους εναγκαλισμούς και τις φωτογραφίσεις είναι ότι ο συγκεκριμένος δήμος έχει αναγνωρίσει τα Σκόπια με το όνομα «Μακεδονία» και δεν το έχει και κρυφό… Υπάρχει στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Ντόμπριτς… Να μου πείτε, ψιλά γράμματα για τον δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο. Μʼ αυτά θα ασχολούνται τώρα…

Ευτυχώς, την «τιμή» των δύο τοπικών αρχόντων έσωσε η ομάδα νεανίδων χάντμπολ, όταν αρνήθηκε να παίξει απέναντι στην ομάδα των Σκοπίων γιατί στις φανέλες τους υπήρχε το όνομα «Macedonia» και προτίμησε να αποχωρήσει και να αποκλεισθεί από τη διοργάνωση EURO 2017.

• Πρωτοπορεί η Ολλανδία. Η Εκκλησία της Παναγίας της Αμβέρσας εφοδίασε το παγκάρι της με POS, προχωρώ­ντας ένα βήμα περισσότερο, αφού εδώ και καιρό έχει λογαριασμό στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους χρήστες να παρακολουθούν τις λειτουργίες από τους υπολογιστές τους σε απευθείας μετάδοση. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της εισβολής των social media στη ζωή μας.

Ποιος να το φανταζόταν… Άραγε, η απόδειξη του POS από την εκκλησία αναγνωρίζεται από την εφορία;

• Με βάση τα επίσημα στοιχεία της Fraport, τον Ιούλιο στην Κεφαλονιά οι τουρίστες από τις πτήσεις εξωτερικού ήταν 62.331, σημειώνοντας αύξηση 9%.

Παρʼ όλα αυτά, σε σχέση με τους υπόλοιπους προορισμούς του Ιονίου, η Κεφαλονιά την περίοδο Απριλίου-Ιουλίου είχε τις λιγότερες αφίξεις, καταλαμβάνοντας την τελευταία θέση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Fraport, οι αφίξεις ήταν: Κέρκυρα 706.280, Ζάκυνθος 425.058, Άκτιο 150.528, Κεφαλονιά 146.796.


Σχολιάστε εδώ