Ανίκανοι στο επιτελείο του Μητσοτάκη

Κοινή είναι δε η εκτίμηση ότι οι περισσότεροι εξ αυτών δεν διαθέτουν ούτε την εμπειρία ούτε τις πολιτικές παραστάσεις που απαιτεί ο ρόλος που έχουν αναλάβει. Σε αρκετές περιπτώσεις η επιλογή τους δείχνει να έγινε με γνώμονα τις διαπροσωπικές σχέσεις και όχι τις πραγματικές τους ικανότητες. Αποτέλεσμα οι λανθασμένες εισηγήσεις σε κρίσιμα θέματα αφενός και αφετέρου η αδυναμία να αποτρέψουν άστοχες κινήσεις και πρωτοβουλίες που πλήττουν την αξιοπιστία της παράταξης.

Αρχής γενομένης από τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του κ. Μητσοτάκη, τον Μ. Μπεκίρη, η τριβή του οποίου σε πολιτικά ζητήματα πρώτης γραμμής χαρακτηρίζεται περιορισμένη, ενώ δεν διαθέτει τις διασυνδέσεις στην περίπτωση που χρειαστεί να χειρισθεί δύσκολες υποθέσεις. Διατέλεσε για ένα φεγγάρι βουλευτής και πέραν αυτού τίποτα. Υπήρξε συνοδοιπόρος και κουμπάρος του κ. Μητσοτάκη. Στην ίδια μοίρα και ο -χαμηλών τόνων, είναι η αλήθεια- Θ. Νέζης, ο οποίος βρίσκεται στον… προθάλαμο του αρχηγού, χωρίς να είναι σαφές ποιος ακριβώς είναι ο ρόλος του. Εκτός από το να κατακεραυνώνει κατά καιρούς όσους Νεοδημοκράτες δεν ήταν με τον κ. Μητσοτάκη στις εσωκομματικές εκλογές.

Κρίσιμος ο ρόλος που διαδραματίζει ο επικοινωνιολόγος Τ. Θεοδωρικάκος, ο οποίος όμως από πολλούς Νεοδημοκράτες θεωρείται στην καλύτερη περίπτωση ξένο σώμα, στη χειρότερη persona non grata. Δεν ξεχνούν ότι στο παρελθόν υπήρξε συνεργάτης του Κ. Λαλιώτη και ότι είχε περάσει και από την «αυλή» του Κ. Σημίτη. «Δεν ξέρει την ψυχολογία του Νεοδημοκράτη», είναι η κατηγορία που του προσάπτουν, ενώ του επιρρίπτουν ευθύνες και για τα ανοίγματα προς την Κεντροαριστερά και ειδικότερα τα «ορφανά του Σημίτη»!

Στο ευρύτερα επικοινωνιακό κομμάτι έχουν παρεισφρύσει πρόσωπα όπως ο Ευτ. Βαρδουλάκης, η θητεία του οποίου σε κομματικές θέσεις στο παρελθόν δεν είχε στεφθεί με επιτυχία. Αν και ο ρόλος του είναι γενικά περιορισμένος, ενστάσεις διατυπώνονται από βουλευτές και για τον διευθυντή του γραφείου Τύπου Μ. Λαζαρίδη, ο οποίος πριν καθίσει στη συγκεκριμένη καρέκλα είχε ελάχιστη πείρα σχέση με τα Μέσα Ενημέρωσης, αν εξαιρέσουμε το πέρασμά του από το υπουργείο Άμυνας.

Πρόβλημα υπάρχει και με τους επικεφαλής των γραμματειών, οι περισσότεροι από τους οποίους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της θέσης τους, κάτι που έχουν διαπιστώσει και στο επιτελείο του κ. Μητσοτάκη. Εξ ου και στις προθέσεις του τελευταίου είναι ένας ευρύς ανασχηματισμός του μηχανισμού που υπάρχει στην Πειραιώς.


Σχολιάστε εδώ